Filip August med fatet som serveres i Bocuse d'Or 2023 i Lyon.
Filip August med fatet som serveres i Bocuse d'Or 2023 i Lyon.

Bendis meny i Bocuse d’Or 2023

Det norske laget i Bocuse d'Or, med Filip August Bendi i spissen har gjennom hele sommeren sanket og samlet unike sesongråvarer fra vill natur og produksjon. Disse er konservert ved ulike metoder, slik at kvaliteten i vår-, sommer- og høstsesongens unike råvarer ivaretas, og dermed kan bringes inn i Norges «vintersesongmeny».

Norges og Filip August Bendis fat i Bocuse d'Or 2023.
Norges og Filip August Bendis fat i Bocuse d'Or 2023.

Det er en norsk tradisjon å ta vare på råvarer i sesong til fremtidig bruk. Tidligere på grunn av nød, i moderne tid for smak og kvalitet, og i økende grad fordi det metodene øker bærekraftighet.

Norge og Bendi kaller det norsk vintertradisjon.

Slik skal ideene i denne menyen bidra til en mer smakfull og bærekraftig fremtid.

Se hva Filip August Bendi serverer i Bocuse d'Or 2023 under

Les også: Endelig er det Bendis tur i Bocuse d'Or

Les også Barnemat på Bocuse d’Or-menyen


Barnemeny 3-retter

GRESSKAR LYKKELAND

LYKKELIGE HAGE

Det var en gang…

De tre rettene i barnemenyen.
De tre rettene i barnemenyen.

Gresskarplomme

Fylt med erter, aprikos og sitronverbena

Flaskegresskar

Nykokt med gule krydder

Forrett i barnemenyen til Filip August Bendi i Bocuse d'or: Gresskarplomme.
Forrett i barnemenyen til Filip August Bendi i Bocuse d'or: Gresskarplomme.

Erte- og sitrus-buljong

Urte- og blomsterolje og grønn chili

GULLEGGET

Passert vendepunktet...

Gresskarstaver

Lett kokt i brunet smør og gressløk

Gullegget med gresskarstaver, hovedretten i barnemenyen som Filip August Bendi serverer i Bocuse d'Or 2023.
Gullegget med gresskarstaver, hovedretten i barnemenyen som Filip August Bendi serverer i Bocuse d'Or 2023.

Fløyelsmyk Chawanmushi

Bønnestengelspirer og surdeigssmuler

«Peaso»

Smørsaus med erte-miso og seterrømme

VINTER I LYKKELAND

De levde lykkelig i alle sine dager…

Minigresskar

Norsk kremost

Fylt med gresskar, karamell, krokan og smell-bonbon

Frostsprø grønne grener

Dessert på barnemenyen. Filip August Bendi serverer frostet minigresskar.
Dessert på barnemenyen. Filip August Bendi serverer frostet minigresskar.

Limonade

Klar tindved og kvede

Meny, fat

Norwegian Winter Traditions

Råvarene til fatretten til Filip August Bendi i Bocuse d'Or 2023.
Råvarene til fatretten til Filip August Bendi i Bocuse d'Or 2023.

Hel breiflabb stekt på spyd

Hel breiflabb på fat, servert av Filip August Bendi i Bocuse d'Or 2023.
Hel breiflabb på fat, servert av Filip August Bendi i Bocuse d'Or 2023.

Breiflabb, glasert med brunet smør og sort te

Hardangerfjord-eple og varme krydder

Vinterreddik

Vintereddik og rødbetdråper på fatet, som Filip August Bendi serverer i Bocuse d'Or 2023.
Vintereddik og rødbetdråper på fatet, som Filip August Bendi serverer i Bocuse d'Or 2023.

Sitrus, ferske urter og pepper-kosho

Rødbetdråpe

Rosenkål, solbær og pepperrot

Stekesjy

Med kamskjell og Vin Jaune

Saken fortsetter under bildet

Fatretten, slik dommerne i Bocuse d'or 2023 får den servert i dag.
Fatretten, slik dommerne i Bocuse d'or 2023 får den servert i dag.


-

Kysttradisjoner på tvers av sesonger

Kysttradisjoner på tvers av sesonger, servert av Norge i Bocuse d'Or 2023.
Kysttradisjoner på tvers av sesonger, servert av Norge i Bocuse d'Or 2023.

Hvit aspargeskasserolle med rømme og blåskjell

Sortkål-gnocchi, preserverte belgfrukter og bygg

Blåskjellkrutonger

Hageurter

Saken fortsetter under bildet

Blåskjellkrutonger.
Blåskjellkrutonger.

Les også: Norge først ut i Bocuse d’Or 2023

Les også: Klare for Lyon og Bocuse d’Or 2023

Les også: Bronse til Bendi i Bocuse d’Or Europe 2022

Les også: Commis; en unik mulighet for unge kokketalenter

Les også: Fra commis til Bocuse d’Or-deltaker

Les også: Datoene for Bocuse d’Or Europe 2024 er klare

Les også: Hvem blir Norges deltaker på hjemmebane i Bocuse d’Or Europe 2024

Les også: Norge hadde den nest beste tallerkenretten

Les også: Prosjektleder for Bocuse d’Or Europe 2024

Les alt om Bocuse d’Or her


Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS