
Medaljeoversikt Bocuse d'Or 1987-2018
Ingen andre nasjoner har tatt så mange medaljer i Bocuse d'Or som Norge - når Bocuse d'Or Europe også regnes med. Norge har vunnet 17 medaljer, åtte gull, fem sølv og fire bronse.
Med gullmedaljen i Bocuse d'Or Europe 2018 er Norge klart beste nasjon på den totale Bocuse-statistikken gjennom tidene. Frankrike har riktignok to flere gull i hovedkonkurransen, men når Bocuse d'Or Europe medregnes, er Norge bedre enn Frankrike.

Norge markant i Bocuse d’Or
Norge har vunnet hovedkonkurransen Bocuse d'Or fem ganger. Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem, Geir Skeie og Ørjan Johannessen har stått for kokkebragdene.
Norge (tre ganger, Geir Skeie, Ørjan Johannessen og Christian A. Pettersen), Sverige (Tommy Myllymäki) og Danmark (Rasmus Kofoed) har vunnet Bocuse d’Or Europe, mens Japan (fire ganger), Malaysia og Singapore har vunnet de seks utgavene av Bocuse d’Or Asia-Pacific i 2008, 2010, 2012, 2014, 2016 og 2018.
Under finner du medaljestatistikken totalt for Bocuse d’Or fra 1987 frem til juni 2018. Bocuse d’Or, Bocuse d’Or Europe (seks ganger, første gang i 2008) og Bocuse d’Or Asia-Pacific (seks ganger, første gang i 2008) og Bocuse d'Or Amerika er inkludert.
Du finner også medaljestatistikken fra Bocuse d’Or i Lyon isolert.
Medaljestatistikk Bocuse d'Or 1987 – juni 2018
(inkludert Bocuse d'Or, Bocuse d’Or Asia-Pacific, Bocuse d’Or Latin Amerika og Bocuse d’Or Europe)
Her er medaljestatistikken, når også Bocuse d’Or Europe (fra 2008), Bocuse d’Or Asia Pacific (fra 2008, siste i mars 2018) og Bocuse d’or America regnes med.

1) Norge – 8 gull – 5 sølv – 4 bronse
2) Frankrike – 7 gull – 2 sølv – 2 bronse
3) Japan – 4 gull – 1 sølv – 2 bronse
4) Sverige – 2 gull – 6 sølv – 3 bronse
5) Danmark – 2 gull – 5 sølv – 3 bronse
6) USA - 3 gull - 1 sølv - 0 bronse
7) Singapore – 1 gull – 2 sølv – 2 bronse
8) Malaysia – 1 gull – 1 sølv – 1 bronse
9) Argentina – 1 gull – 0 sølv – 1 bronse
10) Luxembourg – 1 gull – 0 sølv – 0 bronse
11) Brasil – 1 gull – 0 sølv – 0 bronse
11) Ungarn – 1 gull – 0 sølv – 0 bronse
12) Belgia – 0 gull – 4 sølv – 2 bronse
13) Guatemala – 0 gull – 1 sølv – 1 bronse
15) Kina – 0 gull – 1 sølv – 1 bronse
16) Canada – 0 gull – 2 sølv – 0 bronse
17) Uruguay – 0 gull – 1 sølv – 0 bronse
17) Thailand - 0 gull - 1 sølv - 0 bronse
19) Tyskland – 0 gull – 0 sølv – 3 bronse
20) Island – 0 gull – 0 sølv – 2 bronse
21) Sveits – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
21) Sri Lanka – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
21) Chile – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
21) Australia – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
21) Sør-Korea – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
21) Argentina – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
(oppdatert juni 2018)
Medaljestatistikk Bocuse d’Or 1987 - 2017
(kun Bocuse d’Or i Lyon)
Her er medaljestatistikken, når bare Bocuse d’Or i Lyon regnes. Bocuse d’Or Europe-konkurransene i 2008, 2010, 2012, 2014, 2016 og 2018 er ikke medregnet.
1) Frankrike – 7 gull – 2 sølv – 1 bronse
2) Norge – 5 gull – 3 sølv – 3 bronse
3) Danmark – 1 gull – 3 sølv – 1 bronse
4) Sverige – 1 gull – 4 sølv – 1 bronse
3) USA – 1 gull – 1 sølv – 0 bronse
6) Luxembourg – 1 gull – 0 sølv – 0 bronse
7) Belgia – 0 gull – 4 sølv – 2 bronse
8) Tyskland – 0 gull – 0 sølv – 3 bronse
9) Island – 0 gull – 0 sølv – 2 bronse
10) Singapore – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
10) Sveits – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
10) Japan – 0 gull – 0 sølv – 1 bronse
(oppdatert mars 2016)
Medaljevinnerne 1987-2017

Her er alle medaljevinnerne i Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Europe siden starten i 1987. De norske deltakerne i er uthevet.
1987:
Gull: Jacky Freon, Frankrike
Sølv: Michel Addons, Belgia
Bronse:Hans Harr, Tyskland.
Norsk deltaker: Arne Brimi (semifinalist)

1989
Gull: Lea Linster, Luxembourg
Sølv: Pierre Paulus, Belgia
Bronse: William Wai, Singapore.
Norsk deltaker: Eyvind Hellstrøm (5 plass)
1991

Gull: Michel Roth, Frankrike
Sølv: Lars Erik Underthun, Norge
Bronse: Gert Jan Raven, Belgia
1993
Gull: Bent Stiansen, Norge

Sølv: Jens Petter Kolbeck, Danmark
Bronse: Guy van Cauteren, Belgia
1995
Gull: Regis Marcon, Frankrike
Sølv: Melker Andersson, Sverige

Bronse: Patrick Jaros, Tyskland
Ingen norsk deltaker (den gang ikke lov på grunn av seier i siste konkurranse)
1997
Gull: Mathias Dahlgren, Sverige
Sølv: Roland Debuyst, Belgia
Bronse: Odd Ivar Solvold, Norge

1999
Gull: Terje Ness, Norge
Sølv: Yannick Alleno, Frankrike
Bronse: Ferdy Debecker, Belgia
2001

Gull: Francois Adamski, Frankrike
Sølv: Henrik Norström, Sverige
Bronse: Hákon Már Örvarsson, Island.
Ingen norsk deltaker ( den gang ikke lov på grunn av seier i siste konkurranse)
2003
Gull: Charles Tjessem, Norge
Sølv: Frank Putelat, Frankrike
Bronse: Claus Weitbrecht, Tyskland
2005

Gull: Serge Vieira, Frankrike.
Sølv: Tom-Victor Gausdal, Norge
Bronse: Rasmus Kofoed, Danmark
2007
Gull: Fabrice Desvignes, Frankrike
Bocuse d’Or
* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).
* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.
* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.
* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun), 2005 (Tom Victor Gausdal) og Christopher Davidsen (2017), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).
Bocuse d’Or Europe
* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.
* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.
* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)
* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.
* Bocuse d’Or Europe 2018 arrangeres i Torino i Italia.
* Les også mer på Bocusedor.com

Sølv: Rasmus Kofoed, Danmark
Bronse: Frank Giovannini, Sveits.
Norsk deltaker: Sven Erik Renaa (4. plass, samt beste fiskerett og beste kjøttrett)
2008, Bocuse d’Or Europe (Stavanger, Norge)
Gull: Geir Skeie, Norge

Sven Erik Renaa deltok for Norge i 2007.
Sølv: Jasper Kure, Danmark
Bronse: Jonas Lundgren, Sverige
2009, Bocuse d'Or
Gull: Geir Skeie, Norge

Sølv: Jonas Lundgren, Sverige
Bronse: Philippe Mille, Frankrike
2010, Bocuse d’Or Europe (Geneve, Sveits)
Gull: Rasmus Kofoed, Danmark

Sølv: Gunnar Hvarnes, Norge
Bronse: Jérôme Jaëglé, Frankrike
2011, Bocuse d'Or
Gull: Rasmus Kofoed, Danmark
Sølv: Tommy Myllymäki, Sverige

Bronse: Gunnar Hvarnes, Norge
2012, Bocuse d’Or Europe (Brussel, Belgia)
Gull: Ørjan Johannessen, Norge
Sølv: Adam Dahlberg, Sverige

Bronse: Jeppe Foldager, Danmark
2013, Bocuse d'Or
Gull: Thibaut Ruggeri, Frankrike
Sølv: Jeppe Foldager, Danmark

Bronse: Noriyuki Hamada, Japan
Norsk deltaker: Ørjan Johannessen (5. plass, beste fiskerett)
2014, Bocuse d'Or Europe (Stockholm, Sverige)
Gull: Tommy Myllymäki, Sverige
Sølv: Kenneth Hansen, Danmark
Bronse: Ørjan Johannessen, Norge
2015, Bocuse d'Or
Gull: Ørjan Johannessen, Norge
Sølv: Philip Tessier, USA

Bronse: Tommy Myllymäki, Sverige
2016, Bocuse d'Or Europe (Budapest, Ungarn)
Gull: Tamas Scéll, Ungarn
Sølv: Christopher W. Davidsen, Norge
Bronse: Alexander Sjögren, Sverige

2017, Bocuse d'Or
Gull: Mathew Peters, USA
Sølv: Christopher W. Davidsen, Norge
Bronse: Viktor Ørn Andresson, Island

2018, Bocuse d'Or Europe (Torino, Italia)
Gull: Christian André Pettersen, Norge
Sølv: Sebastian Gibrand, Sverige

Bronse: Kenneth Toft Hansen, Danmark
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her
