Det er plass til 4000 mennesker på tribunene når Bocuse d'Or Europe 2024 dras i gang i Trondheim Spektrum tirsdag morgen, 19. mars.
Det er plass til 4000 mennesker på tribunene når Bocuse d'Or Europe 2024 dras i gang i Trondheim Spektrum tirsdag morgen, 19. mars.

Bocuse d’Ors råeste konkurransearena noensinne

Når Europas aller beste kokker for øyeblikket inntar Trondheim Spektrum tirsdag 19. og onsdag 20. mars konkurrerer de på Bocuse d’Ors mest spektakulære arena så langt.

Aldri tidligere har vi sett en så rå arena i Bocuse d’Or. Selv ikke i den globale finalen i Lyon er det slike fasiliteter.

Og støtten fra publikum skal det heller ikke være noe å si på. Det er plass til hele 4000 mennesker på tribunene i Trondheims storstue.

Les også: Dette er programmet for Bocuse d’Or Europe 2024 i Trondheim

Werkland på enden

Håvard Werkland skal konkurrere i den venstre boksen på kortenden. Han starter som sistemann tirsdag 19. mars.
Håvard Werkland skal konkurrere i den venstre boksen på kortenden. Han starter som sistemann tirsdag 19. mars.

Trondheim Spektrum er omgjort til en kokkearena – der 10 kokker skal boltre seg to dager gjennom.

Fire kokker skal kokkelere på den ene siden, fire på den andre, mens to kokker skal i aksjon i den ene enden.

Der har Norges kandidat Håvard Werkland, assistert av commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen, fått plass.

Werkland skal ut som sistemann tirsdag.

Les også: Dette er startrekkefølgen i Bocuse d’or Europe 2024

16 år siden sist

Trondheim Spektrum er arena for den andre Bocuse d'Or-konkurransen på norsk jord.
Trondheim Spektrum er arena for den andre Bocuse d'Or-konkurransen på norsk jord.

Det er 16 år siden Bocuse d’Or-sirkuset besøkte Norge.

I 2008 var det Stavanger som var vertsby for historiens første utgave av Bocuse d’Or Europe.

Det var stort den gang, men konkurransen har økt markant i både interesse om omfang, og Europa-konkurransen som skal arrangeres i Trondheim nå, blir uten tvil den mest spektakulære så langt.

Se medaljestatistikken fra Bocuse d’Or fra 1987 til 2023 og Bocuse d'Or Europe fra 2008 til 2022 her

På hjemmebane

Dette er Norges kjerneteam til Bocuse d'Or Europe i Trondheim i mars 2024. Fra venstre Grunde Gillund (commis), Håvard Werkland (kandidat) og Christopher W. Davidsen (coach).
Dette er Norges kjerneteam til Bocuse d'Or Europe i Trondheim i mars 2024. Fra venstre Grunde Gillund (commis), Håvard Werkland (kandidat) og Christopher W. Davidsen (coach).

Kokken, som altså får æren av å representere Norge i det store mesterskapet i Trondheim er Håvard Werkland.

Han er oppvokst på Kyrksæterøra, men er bosatt i Trondheim.

Det blir derfor skikkelig hjemmebane for den 29 år gamle kokken, som tidligere har vært commis i Bocuse d’Or – og vet hva han går til.

Han skal konkurrere tirsdag 19. mars, sammen med ni andre. Onsdag 20. mars konkurrerer 10 nye nasjoner, før det hele avgjøres med premieutdeling onsdag kveld.

Trondheim Spektrum byr på Bocuse d'Ors råeste konkurransearena noensinne.
Trondheim Spektrum byr på Bocuse d'Ors råeste konkurransearena noensinne.

Les portrettet med Håvard Werkland her (publisert i magasinet Horeca høsten 2023)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS