JulieEkseJensenJohannessen
JulieEkseJensenJohannessen

Julie Ekse Jenssen blir Bocuse dOr-commis

Julie Ekse Jenssen (20), som arbeider hos tidligere Bocuse d’Or-deltaker Sven Erik Renaa, skal være commis for Ørjan Johannessen i Bocuse d’Or Europe neste år. Dessuten blir Odd Ivar Solvold coach og Elise Bratteng Grønneng koordinator for laget, som er en av favorittene til vinne i Belgia i mars.

Publisert

Ørjan Johannessen har med seg Julie Ekse Jensen som commis i Bocuse d’Or Europe i Brussel i mars 2012. (Foto: Impuls)

Ørjan Johannessen var selv commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or Europe i Stavanger i 2008.

Siden har Johannessen selv vunnet vant NM i kokkekunst i Trondheim i 2010, og deretter Årets Kokk på Smak 2011, noe som kvalifiserte han til norsk deltaker i Bocuse d’Or-konkurransene.

Les også: Ørjan Johannessen er Norges nye Bocuse d`Or-deltaker

Julie Ekse Jenssen arbeider hos Renaa Restauranter (Stavanger), som drives av Sven Erik Renaa, som også er tidligere Bocuse d’Or-deltaker for Norge. 20-årige Ekse Jenssen tok fagbrevet høsten 2011.

Kylling og sjøtunge

"

Ørjan Johannessen i aksjon i NM i kokkekunst 2010. (Foto: Morten Holt)

Johannessen er godt i gang med forberedelsene til Bocuse d’Or Europe 2012, som arrangeres på Salon Horecalife i Brussel i Belgia tirsdag 20. og onsdag 21. mars.

Label Rouge kylling og sjøtunge er valgt ut som hovedråvarene til konkurransen.

– Nå må vi bruke tiden fremover til å finne ut hva vi skal lage, sier Ørjan Johannessen.

Til Sandefjord for å trene

Mandag 2. januar er Johannessen og resten av teamet på plass i Sandefjord og i gang med trening. Deretter kommer til å gå i ett frem til 12. mars. Da reiser det norske laget til Brussel for å gjøre de siste forberedelsene for konkurransen starter en drøy uke senere.

Den europeiske finalen er et mål i seg selv, og samtidig uttak til Lyon i 2013. De 12 beste europeiske nasjonene går til ”verdensfinalen” av Bocuse d’Or i 2013, der 24 nasjoner deltar.

Men Norge er blant forhåndsfavorittene, og har i de fire siste gangene i Bocuse d’Or endt på pallen hver eneste gang (gull i 2008 og 2009, sølv i 2010 og bronse i 2011).

------------------------------------------------------------------------------------------

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 42. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"