Lørdag 8. februar arrangeres landsfinale for konditorlærlinger. Valentine’s day står i sentrum for oppgaven.
Lørdag 8. februar arrangeres landsfinale for konditorlærlinger. Valentine’s day står i sentrum for oppgaven.

Landsfinale for konditorlærlinger

I forbindelse med Asko Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger 7. og 8. februar, arrangeres også en landsfinale for konditorlærlinger/konditorer under 23 år.

Lørdag 8. februar arrangeres landsfinale for konditorlærlinger.
Lørdag 8. februar arrangeres landsfinale for konditorlærlinger.

Dette er «pilotkonkurranse» som blir arrangert samme helg som Asko Servering Norgescup og Tine MatCup 7. og 8.februar på Jåttå videregående skole i Stavanger.

NKL, Lærlingekompaniet, NKL Rogaland, BKLF Rogalandmesterskapet og BKLF gjennomfører denne landsfinalen sammen – for å finne en fremtidig konkurranseform for konditorlærlinger.

Oppgaven er laget med bakgrunn i det som gjennomføres i lignende konkurranser for lærlinger og unge konditorer under 23 år, og med et blikk på «Global Pastry Chef»- konkurransene i WACS.

Hoveddommer blir Morten Carlson, fra svenneklubben i BKLF og NKL Buskerud.

Oppgaven

Oppgave 1 – en kake til Valentine’s day 

• Kaken skal være til 12 porsjoner

• Kakens form er valgfri 

• Kaken skal ha minimum en type bunn og minimum to typer fyll hvor et er laget med Tine Kremfløte 

• Kaken skal ha valgfri overtrekk

Ferdig hel, kake presenteres til dommerbordet, før du deler kaken og serverer 3 dommerne et stykke hver. Resten av kaken skal settes på ditt presentasjonsbord, med et uttrekk slik bildet viser til fotografering og det deles ut smaksprøver til publikum Kaken skal lages på konkurransedagen, du kan kun medbringe ferdig stekt(e), bunnen(e) skal skjæres og tilpasses på konkurransekjøkkenet

Oppgave 2 – dessert til a la carte 

• Lag en dessert til 4 gjester, som passer i en a la carte meny

• Desserten må minimum ha et bakverk, en coulis og en krem eller mousse som er laget med Tine seterrømme 

• Desserten anrettes på en valgfri tallerken (du tar med tallerken selv) • Desserten kan ikke bestå av noen støpte elementer, du skal vise ditt håndverk 

• Desserten skal serveres til tre smaksdommere og en skal til fotografering Desserten skal i sin helhet lages på konkurransedagen, du kan ikke medbringe noen ferdige elementer

Oppgave 3 – Valentine praliner 

• Det skal lages en type praliner av Valrhona Manjari 64%, støpt i form, lag minimum 12 stk. 

• Fyll og dekor skal lages på konkurransestedet

Konkurransetid :4,5 time

Les enda mer om konkurransen på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS