Geir Skeie (fra venstre) og Bama, her representer ved markedsdirektør i Bama Gruppen, Jon Eivind Fornes, og KAM for Bama Storkjøkken, Kjetil Gundersen, er tildelt Gullgaffelen av Stiftelsen Norsk Gastronomi. Christopher Davidsen, som også fikk Gullgaffelen, var ikke til stede under prisutdelingen.
Geir Skeie (fra venstre) og Bama, her representer ved markedsdirektør i Bama Gruppen, Jon Eivind Fornes, og KAM for Bama Storkjøkken, Kjetil Gundersen, er tildelt Gullgaffelen av Stiftelsen Norsk Gastronomi. Christopher Davidsen, som også fikk Gullgaffelen, var ikke til stede under prisutdelingen.

Hedret for ekstraordinær innsats i norsk gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi har tildelt Gullgaffelen 2025 til tre ruvende aktører og personer i norsk kokkekunst og gastronomi: Bama, Geir Skeie og Christopher William Davidsen.

Bama, Skeie og Davidsen ble hedret for ekstraordinær innsats i norsk gastronomi.

Under finner du begrunnelsene: 

Gullgaffel 2025: Geir Skeie:

Gullgaffelen 2025 til Geir Skeie.
Gullgaffelen 2025 til Geir Skeie.

For fremragende innsats som president for Bocuse d’Or Europe

Geir Skeie hedres for sin innsats som president for Bocuse d’Or Europe 2024 og som en viktig bidragsyter i Team Norway 2025. 

Skeie har med sitt engasjement, sin integritet og sitt faglige overskudd, bidratt til å løfte norsk deltakelse og styrke Norges posisjon i det internasjonale Bocuse-d’Or-nettverket.

Gullgaffel 2025: Christopher W. Davidsen:

Team Norge i Bocuse d'Or 2025: Fra venstre coach Christopher W. Davidsen, kandidat Håvard Werkland og commis Grunde Gillund.
Christopher W. Davidsen (til venstre) er tildelt Gullgaffelen for sin fremragende innsats som coach. Her som coach for Håvard Werkland og commis Grunde Gillund.

For fremragende innsats som coach

Christopher William Davidsen tildeles Gullgaffelen for sitt arbeid som coach for Team Norway i to perioder – 2021–23 og 2023–25. Coachrollen er en av de viktigste måtene tidligere Bocuse-deltakere deler erfaringer og bygger neste generasjon. 

Davidsen har utvist stor faglig tyngde, strategisk teft og evne til å få frem det beste i laget, og slik bidratt til videreføring av norsk konkurransekultur på toppnivå.

Gullgaffel til Bama Gruppen: For varig avtrykk i norsk gastronomi

Markedsdirektør i Bama Gruppen, Jon Eivind Fornes (til venstre) og KAM for Bama Storkjøkken, Kjetil Gundersen, mottok Gullgaffelen på vegne av Bama.
Markedsdirektør i Bama Gruppen, Jon Eivind Fornes (til venstre) og KAM for Bama Storkjøkken, Kjetil Gundersen, mottok Gullgaffelen på vegne av Bama.

Bama mottar Gullgaffelen for sitt langsiktige og lojale samarbeid av stor betydning for norsk gastronomi. Med stor lidenskap for produkt- og markedsutvikling i serveringsnæringen har BAMA vært en langsiktig støttespiller for oss og norske spisesteder. BAMA har vært en aktiv partner uten opphold i de snart 30 årene norske kokker har konkurrert i Bocuse d’Or. Men denne Gullgaffelen tildeles særskilt for valg som ble gjort under pandemien i 2019/20. 

– Da Bama under pandemien oppgraderte sitt partnerskap til «Gullpartner», ga det avgjørende økonomisk trygghet. Uten dette løftet ville vi trolig ikke hatt kapasitet til å utvikle grunnlaget for Årets kokk, Bocuse d’Or Europe 2024 og Team Norways deltakelse i årene siden 2019. Det ble et vendepunkt som vi nå ønsker å fremheve, for uten denne innsatsen ville det vært stor usikkerhet rundt vår økonomiske bærekraft i de krevende årene under og etter pandemien, sier daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig.

Gullgaffelen

Gullgaffelen ble innstiftet 27. mars 2023, av Foreningen Årets kokk Akademiet og Stiftelsen Norsk Gastronomi. 

Prisen skal hedre personer, virksomheter, hendelser og produkter som har bidratt til et tydeligere fagfellesskap i Norge eller fremmet norsk gastronomi internasjonalt på fremragende vis.

 

Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi organiserer Årets kokk, det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Lyon, samt talentkonkurransene Årets unge kokk og Årets kokkespire. Hovedformålet er å drive langsiktig talentutvikling og styrke norsk gastronomis rolle og renommé.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS