Nye fatlagrede øl fra Bryggerhuset og Bache-Gabrielsen

Collaboration Series Batch #04 Imperial Stout er et nytt øl fra Bryggerhuset og Bache-Gabrielsen. Her har bryggerimester Gard Karlsnes brygget en Imperial Stout med to ulike fatmodninger.

Dette er det fjerde ølet i en samarbeidsserie mellom Bryggerhuset og Bache-Gabrielsen.

De tre første batchene ble så godt mottatt at i 2018 sendte Hervé Bache-Gabrielsen ytterligere to cognacfat og to pineaufat til Bryggerhuset.

Imperial Stout ble brygget og modnet på fat som har nylig hadde vært benyttet til lagring av Cognac eller Pineau des Charentes. Pineau des Charentes er cognacområdets velrennomerte søte sterkvin.

Samarbeid siden 2016

Samarbeidet startet i 2016, da Hervé Bache-Gabrielsen sendte to brukte cognacfat til Bryggerhuset for produksjon av en serie fatlagret øl. Senere deltok han i brygging av den første batchen som skulle fatlagres på cognacfatene. Fatene av eik fra Limousin, som tidligere har blitt benyttet til modning av Bache-Gabrielsen XO Cognac ble benyttet til modning av Bryggerhuset + Bache-Gabrielsen Collaboration Series Batch, #01 Barley Wine samt Batch 02 Dobbelbock og #03 Viennabock.

Bryggerhuset + Bache-Gabrielsen

Imperial Stout Pineau des Charentes Barrel

Brygget: 04.12.2018.

Tappet: 25.08.2020.

Best før: 25.08.2030.

Alkohol: 8 %. Volum: 375 ml.

Varenr. Vinmonopolet: 12428802 (bestillingsutvalget).

Pris: 135,50 kroner (Vinmonopolet).

Varenr. Vectura: 156811.

Kun 1800 flasker tilgjengelig.

Drikkeklar nå, kan lagres i 10 år.

Bryggerhuset + Bache-Gabrielsen

Imperial Stout Cognac XO Barrel

Brygget: 04.12.2018.

Tappet: 24.08.2020.

Best før: 24.08.2030.

Alkohol: 9 %.

Volum: 375 ml.

Varenr. Vinmonopolet: 12428902 (bestillingsutvalget).

Pris: 134,50 kroner (Vinmonopolet).

Varenr. Vectura: 156822.

Kun 1800 flasker tilgjengelig.

Drikkeklar nå, kan lagres i 10 år.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS