SkiStars skiskole i både Hemsedal og Trysil opplevde en økning på over 10 prosent i antall elever forrige vinter
SkiStars skiskole i både Hemsedal og Trysil opplevde en økning på over 10 prosent i antall elever forrige vinter

SkiStar har startet rekrutteringen

SkiStar Trysil og Hemsedal har startet rekrutteringen for vinteren 2024/25. 2500 sesongarbeidere skal på plass.

Etter en fremragende vintersesong, der Trysil satte rekord med over 1,3 millioner skidager, og Hemsedal oppnådde sin nest beste sesong noensinne, forbereder fjellturismebedriften SkiStar seg nå på å rekruttere sesongmedarbeidere til vinteren.

Det søkes etter blant annet skiinstruktører, resepsjonspersonale, skipatrulje, personale til skiutleie, vaktmestere, samt ulike stillinger innen lodge- og hotellvirksomheten, inkludert serveringspersonale og kokker.

2500 sesongarbeidere

SkiStar skal rekruttere 2500 sesongmedarbeidere i Norge og Sverige til den kommende vintersesongen.
SkiStar skal rekruttere 2500 sesongmedarbeidere i Norge og Sverige til den kommende vintersesongen.

SkiStars skiskole i både Hemsedal og Trysil opplevde en økning på over 10 prosent i antall elever forrige vinter, noe som også har bidratt til den sterke interessen for skiferie.

Nå starter SkiStar arbeidet med å rekruttere nærmere 2500 sesongmedarbeidere, der rundt 750 skal jobbe i Trysil og Hemsedal.

Årets rekruttering har spesielt søkelys på unge i nærområdene rundt destinasjonene, samt Oslo.

– Vi er stolte av å kunne tilby jobbmuligheter og å være en av Skandinavias største arbeidsgivere for unge. For mange blir en sesongjobb hos oss starten på deres yrkeskarriere, hvor utviklings- og karrieremuligheter åpner seg. Mange velger å komme tilbake for flere sesonger og fortsetter deretter i ulike stillinger i selskapet, sier destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal, Andreas Smith-Erichsen.

Forbedret kvaliteten i rekrutteringen

I løpet av det siste året har SkiStar fokusert på å forbedre kvaliteten i rekrutteringen ved å starte et nytt arbeid for å øke mangfoldet innen organisasjonen. Dette gjøres ved å arbeide med rekrutteringen på en bredere basis, med mål om å nå mennesker som tradisjonelt ikke har søkt sesongjobber hos SkiStar.

Dette blir nå også et fokusområde for rekrutteringsarbeidet i Hemsedal og Trysil, der det i større grad vil rettes mot videregående skoler i nærområdene til både Trysil og Hemsedal. Målet er å etablere en sterkere relasjon mellom ungdommer og SkiStar, noe som på sikt skal bidra til økt mangfold i rekrutteringen av nyansatte. Å øke mangfoldet i selskapet og bransjen har stor betydning for å sikre fremtidig kompetanse, øke medarbeidertilfredsheten, fremme integrering og bidra til en mer innovativ og bærekraftig virksomhet.

– Vi er fornøyde med de fremskrittene vi har gjort på kort tid i vårt mangfoldsarbeid, noe som gjør det mulig for oss å ønske et bredere spekter av talenter velkommen til våre destinasjoner. Vår satsing er rettet mot å initiere flere relasjonsbyggende aktiviteter, både på kort og lang sikt, spesielt i områder hvor kjennskapen til fjelljobber er lav og relasjonen til oss som arbeidsgiver er svak. Vi ønsker å øke mangfoldet og åpne dører til arbeidslivet for flere unge i samfunnet, sier HR-direktør for SkiStar, Camilla Sundqvist.

– Trenger spesielt serverings- og kjøkkenpersonale

– Vi har et stort behov for medarbeidere til mange ulike stillingskategorier i Hemsedal og Trysil. Vi har også spennende stillinger på våre lodger og resorthoteller, og trenger spesielt serverings- og kjøkkenpersonale, sier destinasjonssjef for SkiStar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.
– Vi har et stort behov for medarbeidere til mange ulike stillingskategorier i Hemsedal og Trysil. Vi har også spennende stillinger på våre lodger og resorthoteller, og trenger spesielt serverings- og kjøkkenpersonale, sier destinasjonssjef for SkiStar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

For den kommende vintersesongen søker SkiStar nærmere 2500 medarbeidere, som for eksempel skiinstruktører, resepsjonspersonale, skipatrulje, personale til skiutleie, vaktmestere samt ulike stillinger innen lodge- og hotellvirksomheten, inkludert serveringspersonale og kokker.

SkiStar tilbyr unike muligheter for de som ønsker å kombinere sin lidenskap for ski og service med muligheten til å ta det første steget inn i arbeidslivet.

– Vi har et stort behov for medarbeidere til mange ulike stillingskategorier i Hemsedal og Trysil, og her finnes det store muligheter for spennende og varierte jobber som kan kombineres med skiaktiviteter på fjellet. Vi har også spennende stillinger på våre lodger og resorthoteller, og trenger spesielt serverings- og kjøkkenpersonale, sier destinasjonssjef for SkiStar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.

Første møte med arbeidslivet En sesongjobb på fjellet er for mange det første møte med arbeidslivet. Nå starter rekrutteringen av nye og tilbakevendende sesongmedarbeidere til SkiStars destinasjoner.

Rekrutteringsprosessen pågår fra 15. august til 5. september, og søknad kan sendes via Skistar.com/no/jobbe-hos-oss/

SkiStar

Antall skielever: 108 000 (tidligere rekord var 104 000 i vintersesongen 2017/18)

* Trysil: 27 759 elever (15,8 prosent bedre enn forrige år som var den tidligere rekorden)

* Hemsedal: 11 776 elever (11,8 prosent bedre enn forrige år som var den tidligere rekorden)

Antall fast ansatte SkiStar: ca. 600 (SkiStar Norge 250)

Antall sesongstillinger per destinasjon:

* Hemsedal: 200

* Trysil: 550

* Sälen: 850

* Vemdalen: 300

* Åre: 450

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS