Eli Anne Sundset er en av de fire deltakerne i Årets unge kokk 2023. Her sammen med Ivar Follinglo Moe og coach Andreas Sørlie Trøjgaard.
Eli Anne Sundset er en av de fire deltakerne i Årets unge kokk 2023. Her sammen med Ivar Follinglo Moe og coach Andreas Sørlie Trøjgaard.

Dette er lagene i Årets unge kokk 2023

Årets unge kokk arrangeres på morgenen samme dag som Årets kokk, mandag 18. september. Rekrutteringskonkurransen finner sted i Stavanger.

Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg (22) er kåret til «Årets Young Chef» av Norske Kokkers Landsforening (NKL).
Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg ble nummer to i Årets unge kokk for to år siden. Hun er også en av fire kandidater som er klare for konkurransen i 2023.

Årets unge kokk ble etablert som en læringsarena for å trene frem mot deltakelse i Årets kokk, som er den nasjonale kvalifiseringskonkurransen til Bocuse d’Or.

Årets fire kandidater kommer fra Stavanger, Lofoten, Trondheim og Oslo. De skal konkurrere om den gjeve tittelen Årets unge kokk i Stavanger 18. september.

Les også: Dette er teamene i Årets kokk 2023

Rekruttering

Årets unge kokk ble for første gang arrangert i 2019. Vinneren da var Aleksander Løkkeberg Vartdal, som i år er en av finalistene i Årets kokk. Vinner av Årets unge kokk 2021 ble Andrea Svendsen, som blir å finne blant dommerne i årets konkurranse.

Svendsen jobber til daglig som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim.

– Starte tidlig

For at norske kokker skal fortsette å hevde seg på pallen i Lyon, så er det viktig at vi starter tidlig. Det bidrar Årets unge kokk sterkt til, både for kandidaten og alle de gode hjelperne som deltar i hvert team. I tillegg bidrar konkurransen til å løfte faget og restaurantnæringen, de gode råvarene og den norske måltidskulturen, forklarer faglig leder for Bocuse-akademiet, Christopher Davidsen.

Årets unge kokk er utformet som Årets kokk, med unntak av at det ikke er et stort fat og alle designutfordringene som følger av det. Lagene består av kandidat og commis og en coach.

Teamene i Årets unge kokk 2023

Under kan du se kjerneteamene. 

I tillegg er det gjerne tre til seks kokker som bistår teamet med ulike oppgaver og innspill i forberedelsesfasen frem mot konkurransen.

Team Sundset

Ivar Follinglo Moe (commis), Eli Anne Sundset (kandidat) og coach Andreas Sørlie Trøjgaard.
Ivar Follinglo Moe (commis), Eli Anne Sundset (kandidat) og coach Andreas Sørlie Trøjgaard.

Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 23 år, fra Leksvik i Indre Fosen.


Arbeidssted: Kokk, To Rom og Kjøkken.

Commis: Ivar Follinglo Moe, 19 år, fra Tyholt i Trondheim.

Arbeidssted: Lærling, Fagn. 

Coach: Andreas Sørlie Trøjgaard, 28 år, født i Danmark, oppvokst i Trondheim.


Arbeidssted: Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken.

Eli Anne Rosvold Sundset(23) er oppvokst på gård i Leksvik i Indre Fosen, og jobber som kokk på To Rom og Kjøkken i Trondheim. Hun vant sølv i Årets kokk 2021, da som Håkon Solbakks commis, og var fast medlem på Team Norway med Filip August Bendi inn mot Bocuse d’Or i 2022 og 2023.

Sundsets commis er Ivar Follinglo Moe (19). Han er fra Trondheim, og går for tiden i lære på restaurant Fagn i Trondheim.

Coach er Andreas Sørlige Trøjgaard(28). Trøjgaard jobber til daglig som kjøkkensjef for To Rom og Kjøkken, og har erfaring fra blant annet legendariske Geranium i København. 

Team Hornslien

Hanna Korvald (commis). John Sebastian Hornslien (kandidat) og coach Niklas Johnsen
Hanna Korvald (commis). John Sebastian Hornslien (kandidat) og coach Niklas Johnsen.

Kandidat: John Sebastian Hornslien, 24 år, fra Oslo.


Arbeidssted: Kokk, Hotel Bristol.

Commis: Hanna Korvald, 19 år.


Arbeidssted: Kokkelærling, Spiseriet.

Coach: Niklas Johnsen, 31 år, født i Sverige, bor i Oslo.


Arbeidssted: Kjøkkensjef, Hotel Bristol.

John Hornslien (24) er kokk på Hotell Bristol i Oslo. Hans konkurranseerfaring omfatter flere lærlingekonkurranser innenfor Thon Hotels-kjeden, samt å være commis for Team Estland i Bocuse d’Or 2023. 

Hanna Korvald (19) er teamets commis. Korvald går i lære på Spiseriet i Stavanger.

Coach er Niklas Johnsen (31), kjøkkensjef på Hotel Bristol. Han har også mye konkurranseerfaring, blant annet som coach for Team Estland i Bocuse d’Or Europa 2022 og Lyon 2023.08.31

Team PHS

Madelen Kvame (commis), Petter Soma (kandidat) og Even Sørum (coach).
Madelen Kvame (commis), Petter Soma (kandidat) og Even Sørum (coach).

Kandidat: Petter Harbo Soma, 22 år, fra Sandnes.


Arbeidssted: Kokk, Tango.

Commis: Madelen Kvame, 18 år, oppvokst på Hjelmeland.


Arbeidssted: Lærling, Tango.

Coach: Even Sørum, 25 år, oppvokst i Valdres.


Arbeidssted: Soussjef, Centropa. 

Petter H. Soma er 22 år gammel. Han gikk i lære på Re-Naa, og er nå kokk på Tango i Stavanger. Han vant bronse i Årets kokk 2021, da som Runa Kvendseths commis, og har erfaring fra både Christian André Pettersens team til Bocuse d’Or 2019 og NM i kokkekunst 2021, der han vant bronse.

Madelen Kvame (18) fra Hjelmeland er teamets commis. Hun er lærling på Tango.

 Teamets coach er Even Sørum (25) fra Valdres. Sørum gikk læretid på Statholdergaarden, og har erfaring fra flere norske Michelin-restauranter. Han var også commis på Team Norway i Bocuse d’Or 2019-2021. Sørum jobber til daglig som soussjef på Centropa i Oslo

Team Mymint

Tore Stalsberg (coach), Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg (kandidat) og Mats Eriksen Holmsen (commis).
Tore Stalsberg (coach), Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg (kandidat) og Mats Eriksen Holmsen (commis).

Kandidat: Siriyaporn Rithisirikrerg, 24 år, vokst opp på Strønstad i Vesterålen.


Arbeidssted: Kokk, Thon hotel Lofoten/Svolvær.

Commis: Mats Eriksen Holmsen, 19 år, fra Eidsvoll verk


Arbeidssted: Kokkelærling, Michaels Oslo

Coach: Tore Stalsberg, 36 år. Født og oppvokst i Åsmarka, bor i Haugesund.


Arbeidssted: Kreativ sjef, Level Mathuset.

Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg(24) arbeider som kokk på Thon Hotel Lofoten i Svolvær. Hun har sølv fra Årets unge kokk i 2021, sølv i NM i kokkekunst i 2022, og har vært på kokkelandslaget siden 2021.

Mats Eriksen Holmsen (19) er utvalgt commis. Han kommer fra Eidsvoll Verk, og går i lære på restaurant Michaels i Oslo.

Teamets coach er Tore Stalsberg (36), kreativ leder hos Level Mathuset i Haugesund.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS