
Oppgaven til Tine Matcup 2021
Dette er oppgaven til Tine Matcup i Stavanger i 2021.
Dette skriver Tine på Tine.no/tine-matcup:
Årets oppgave
Det inviteres til OL-middag! De norske utøverne har kommet hjem fra Tokyo, og med seg i bagasjen har de medaljer i alle slags farger.
Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åtte personer, som hedrer innsatsen, gleden og arbeidet utøverne har vært gjennom.
Aperitiff
Sunniva® presset eplejuice fra Sydtyrol (skal være hovedingrediens 60 %)
de øvrige råvarene til aperitiff kan deltagerne medbringe selv.
Aperitiffen skal ha en tydelig smak av hovedingrediensen
Apetittvekker
Salt svele laget med Tine H-Melk
Toppingen på svelen skal inneholde Tine Crème Fraîche Original, øvrige råvarer til toppingen velger dere selv fra råvarelisten.
Hovedrett
Hovedretten skal ha et japansk / asiatisk preg i smakene.
Kyllingbryst stekt på skrog, transjert ved gjestens bord. Kok en kyllingkraft, som skal brukes i en kremsaus sammen med Tine Kremfløte. 2 tilberedte grønnsaksgarnityrer og 1 metningsgarnityr – blant råvarene du finner på råvarelisten.
Lagene må selv definere hvilken fatservering de foretrekker og begrunne sitt valg.
Dessert
Desserten må inneholde Tine Gudbrandsdalsost G35, Tine Kremfløte og Tine Meierismør, i tillegg til bær. Desserten må minimum ha et kaldt og et varmt element. Resterende ingredienser velger du fra råvarelisten.
Serveres på tallerken.
Menyen skal næringsberegnes og skal kunne servere realistisk til 100 personer.