Illustrasjonsfoto: Tine
Illustrasjonsfoto: Tine

Oppgaven til Tine Matcup 2021

Dette er oppgaven til Tine Matcup i Stavanger i 2021.

Publisert

Dette skriver Tine på Tine.no/tine-matcup:

Årets oppgave

Det inviteres til OL-middag! De norske utøverne har kommet hjem fra Tokyo, og med seg i bagasjen har de medaljer i alle slags farger.

Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åtte personer, som hedrer innsatsen, gleden og arbeidet utøverne har vært gjennom.

Aperitiff

Sunniva® presset eplejuice fra Sydtyrol (skal være hovedingrediens 60 %)

de øvrige råvarene til aperitiff kan deltagerne medbringe selv.

Aperitiffen skal ha en tydelig smak av hovedingrediensen

Apetittvekker

Salt svele laget med Tine H-Melk

Toppingen på svelen skal inneholde Tine Crème Fraîche Original, øvrige råvarer til toppingen velger dere selv fra råvarelisten.

Hovedrett

Hovedretten skal ha et japansk / asiatisk preg i smakene.

Kyllingbryst stekt på skrog, transjert ved gjestens bord. Kok en kyllingkraft, som skal brukes i en kremsaus sammen med Tine Kremfløte. 2 tilberedte grønnsaksgarnityrer og 1 metningsgarnityr – blant råvarene du finner på råvarelisten.

Lagene må selv definere hvilken fatservering de foretrekker og begrunne sitt valg.

Dessert

Desserten må inneholde Tine Gudbrandsdalsost G35, Tine Kremfløte og Tine Meierismør, i tillegg til bær. Desserten må minimum ha et kaldt og et varmt element. Resterende ingredienser velger du fra råvarelisten.

Serveres på tallerken.

Menyen skal næringsberegnes og skal kunne servere realistisk til 100 personer.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca