Petter A. Stordalen kjøper seg opp i luksussegmentet i Finland. (Foto: Kate Gabor)

Stordalen inntar luksussegmentet i Finland

Petter A. Stordalen og Nordic Choice Hotels kjøper den finske hotellgruppen Kämp Collection Hotels. Den finske hotellkjeden består av 11 hoteller og er markedsleder i luksus- og livsstilsegmentet i Finland.

Publisert

– Kjøpet av Kämp Collection Hotels er en milepæl for både selskapet og meg selv, og er en av de viktigste «dealene» jeg har gjort i hotellbransjen. Nordic Choice Hotels skal være et nordisk hotellkonsern, og som ny eier av Kämp Collection Hotels blir vi for alvor en viktig nordisk spiller, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding.

Kämp Hotel i Helsinki. (Foto: Nordic Choice Hotels)

En institusjon i Helsinki

– Kämp Hotel er en institusjon i Helsinki, og Kämp Collection Hotels sin samling av hoteller har en unikhet og særegenhet som det globale hotellmarkedet knapt har sett maken til. I tillegg er verdiene de står for og kulturen blant ansatte en perfekt match for Nordic Choice Hotels. Vi er både stolte og ydmyke over å skulle drive Kämp Hotels videre og ønsker å bevare de flotte tradisjonene som merkevarene representer, sier Stordalen.

Historien til Kämp Hotels startet i 1887 da grunnlegger Carl Kämp bygget Grand Hotel i Helsinki, som i dag heter Kämp Hotel og er Finlands mest kjente og ærverdige hotell.

Petter A. Stordalen er i storform!. (Foto: Kzate Gabor)

I dag består hotellkjeden av en samling av hoteller med sterke selvstendige merkevarer, som inkluderer blant annet Kämp, St. George, GLO Hotels, Hotel Fabian og Klaus K. I tillegg driver Kämp Hotels noen av Finlands mest kjente restauranter. I 2019 har selskapet mål om å omsette for 100 millioner euro.

Hotel Lila Roberts. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Styrker seg i Finland

– I 2016 åpnet vi våre første to Clarion-hoteller i Finland, og i 2016 ble det finske boutiquehotellet F6 i Helsinki også del av porteføljen. Med over 200 hoteller på over 100 destinasjoner, er ambisjonen å bli det beste hotellselskapet i Norden med bred dekning i alle store nordiske byer. Ekspansjonen i Finland er derfor et viktig strategisk steg for konsernet. Luksus- og livsstilsegmentet i hotellbransjen vokser globalt, og med kjøpet av Kämp Hotels styrker vi vårt tilbud av premium-hoteller i Norden, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Kämp Collection Hotels

Kämp Collection Hotels er kjent for sine ikoniske hoteller, med åtte premium-hoteller i den finske hovedstaden Helsinki, ett hotell i Sello, Espoo og ett hotell på terminalen til Helsinki Airport, samt Kailaniemi Towers i Espoo som åpner i 2023. Hotellkjeden har til sammen 1406 hotellrom, samt 350 i rom i pipeline, 17 restauranter og mer enn 550 ansatte.

– Stordalen og Nordic Choice Hotels har vist en imponerende evne til å bygge sterke selvstendige merkevarer som At Six i Stockholm og The Thief i Oslo. Vi er overbevist om at Nordic Choice Hotels er en utmerket match for Kämp Collection Hotels og ser frem til å gi våre nåværende og nye gjester en fantastisk opplevelse på våre hoteller, sier administrerende direktør for Kämp Collection Hotels, Laura Tarkka.

Finlands popularitet som reisedestinasjon har vokst kraftig de siste årene, både blant nasjonale og internasjonale reisende. I 2019 ble landet kåret til “The number one country to travel to” av Business Insider, og er per i dag det raskest voksende hotellmarkedet i Norden (innen luksussegmentet).

– Finland og Helsinki er i vinden som aldri før. I tillegg til å ha verdens lykkeligste innbyggere, er Finland kåret til det mest grønne, stabile, frie og tryggeste landet på kloden. Med kjøpet av Kämp Collection Hotels knytter vi de nordiske landene enda tettere sammen, og har som mål å bidra til å øke Finlands attraktivitet som reisedestinasjon både i Norden og internasjonalt, sier Petter A. Stordalen.

Kjøpet av Kämp Collection Hotels skal godkjennes av konkurransemyndighetene i Finland i løpet av høsten 2019.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS