
Åpner restematrestaurant i Oslo
Tidligere Bocuse d’Or-commis og landslagsdeltaker Jimmy Øien er kjøkkensjef og står i spissen for Rest, en ny restaurant i Oslo som skal basere seg på matsvinn og restemat.

Rest, som ligger Kirkegata, skal åpnes senere i høst.
Ifølge Matvett, kastes det 355 000 tonn mat i Norge hvert eneste år. Det akter initiativtakerne til den nye restauranten å gjøre noe med. Rests konsept er enkelt; de skal bruke råvarer som ellers ville blitt kastet.

Skal lage gourmetmat av restemat
– Det kastes utrolig mye god mat. På Rest skal vi lage gourmetmat av råvarer som ellers ville blitt kastet, uttaler kjøkkensjef Øien, som var commis for Ørjan Johannessen da han vant Bocuse d’Or i 2015, til Godt.no.
Foruten Bocuse d’Or- og landslagserfaring, har 25-åringen også bakgrunn fra Palace Grill, Smak i Sandefjord og Kulinarisk Akademi.
Staben på Rest
I tillegg til Øien, er disse med når Rest skal åpnes:
Christopher André Grude Christiansen (25) er soussjef. Han har tidligere arbeidet på Kulinarisk Akademi, Brygga 11, Arakataka og Palace Grill.
Kokk Mads Revheim-Skjolden (26) kommer til Rest, og har i likhet med Øien bakgrunn fra Palace Grill.
Restaurantsjef og sommelier er Inghild Stien Thorvaldsen (34). Hun har bakgrunn fra Colonialen i Bergen.
Dessertkokk og konditor Vibeke Thomassen (22). Hun er med på det norske kokkelandslaget, og kommer til Rest fra anerkjente Statholdergaarden, der hun også var dessertkokk.
– Det er utrolig rart å slutte på Statholdergaarden, men det var på tide med noe nytt. Nå får jeg mye større ansvar, og jeg har mange planer og tanker om hva jeg skal lage, sier Thomassen til Godt.no.
Sebastian Skauen (18) er lærling. Han skrev sin første kokebok som 16-åring, og er kjent fra flere TV-programmer.