Fra lanseringen av en Alta Langa-bar i Piemonte i juni 2018. (Foto: Morten Holt)

Boblende nyhet til fårikål

Kanskje du skal prøve den musserende vinen Gancia Alta Langa 36 Mesi fra Piemonte i Italia til fårikålen denne høsten?

Publisert
Fra lanseringen av en Alta Langa-bar i Piemonte i juni 2018. (Foto: Morten Holt)

Champagne og fårikål har ofte blitt omtalt som en utradisjonell kombinasjon som fungerer utmerket godt sammen – noe det fremdeles er.

Alta Langa er virkelig den store stoltheten og hva de lokale drikker av bobler i Piemonte. (Foto: Morten Holt)

Men det er ikke slik at det kun er de eksklusive musserende vinene fra dette området nordøst for Paris som gjør jobben. Australia, Sør Afrika, Spania og Italia har også spennende alternativer.

Må ha solid syrestruktur

Gancia Alta Langa 36 Mesi.

Skal du lete utenfor Champagne er det riktignok to hovedregler som gjelder; vinen må ha solid syrestruktur – og vinen må ha tilstrekkelig lagring på bunnfall. Dette for å hamle opp med fettet samtidig som den skal stå rakrygget mot den innkokte smaken av kål og pepper. Så når fett og utviklede smaker står på motstanderhalvdelen holder det ikke mål ikke med en enkel Prosecco eller ung Cava.

Samlebetegnelse på de beste områdene

Produsenten Gancia var faktisk de første som produserte vin på den tradisjonelle metoden i Italia, sterkt inspirert av de legendariske champagnehusene fra nabolandet. Mens Alta Langa er en samlebetegnelse på de beste områdene i Piemonte for produksjon av musserende vin av Chardonnay og Pinot Noir.

36 Mesi betyr at vinen har ligget 36 måneder på bunnfall. Dette er mer enn det dobbelte av kravene i Champagne.

Alta Langa er virkelig den store stoltheten og hva de lokale drikker av bobler i Piemonte.

Gancia Alta Langa 36 Mesi

Land distrikt: Italia/Piemonte.

Produsent: Gancia.

Druer: Pinot Noir (60 %) og Chardonnay (40 %)

Varenr.: 10119101.

Pris: 188,50 kroner (Vinmonopolet).

Norsk importør: Interbrands Norway.

Powered by Labrador CMS