100 medarbeidere bytter til elbiler i løpet av høsten. (Foto: Coca-Cola Norge)
100 medarbeidere bytter til elbiler i løpet av høsten. (Foto: Coca-Cola Norge)

Coca-Cola i elbil

Coca-Cola i Norge skifter ut 100 fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e. Dette er en av de største enkeltbestillingene av elektriske personbiler i Norge.

Publisert
Administrerende direktør Stein Rømmerud. (Foto: Coca-Cola Norge)
Administrerende direktør Stein Rømmerud. (Foto: Coca-Cola Norge)

Samtidig investeres det i 176 elbil-ladere ved selskapets hovedkontor utenfor Oslo.

100 elbiler

Norsk elbil-politikk har utmerket seg internasjonalt. Coca-Cola European Partners følger opp med en stor elbilsatsing i Norge, og investerer i 100 elbiler av typen Opel Ampera-e. Med dette blir selskapet blant de første til å bytte ut store deler av sin fossile firmabilpark med elbiler. I tillegg gjør økningen i bruk av elbil blant medarbeiderne at selskapet også investerer i 176 ladestasjoner ved hovedkontoret på Lørenskog.

Coca-Cola i Norge skifter ut 100 fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e. (Foto: Coca-Cola Norge)
Coca-Cola i Norge skifter ut 100 fossile firmabiler med elbilen Opel Ampera-e. (Foto: Coca-Cola Norge)

– I vårt selskap er vi det første markedet som legger om firmabilordningen til å gjelde elbiler. Prosjektet vekker stor interesse internasjonalt, forteller administrerende direktør i Coca-Cola European Partners Norge, Stein Rømmerud, i en pressemelding.

Gode miljøtiltak er god business

Besparelsene ved omleggingen er positive både for miljøet og for økonomien. Selskapets klimautslipp reduseres med rundt 300 tonn Co2 i året, når 100 selgere tar i bruk elektriske biler.

– Vi gjennomfører denne elbilsatsingen fordi det er riktig for miljøet, og fordi dagens elbilpolitikk gjør det gunstig økonomisk – både for selskapet og for de ansatte. Gjennom vår deltakelse i klimanettverket Norge 203040 ser vi at flere store aktører i næringslivet tenker i samme retning. I tillegg ser vi at medarbeiderne ønsker og forventer at vi tar slike grep, understreker Rømmerud.

Det settes også opp ladepunkter hjemme hos medarbeiderne; det firmabilen bruker av strøm betales av selskapet.

– Fremover vil vi i så stor grad som mulig utelukkende investere i elbiler til resten av selgerne våre, for å redusere utslippene ytterligere, sier Rømmerud.

Håper politikerne tilrettelegger

Nå håper Coca-Cola at politikerne fortsetter å legge til rette med god miljøpolitikk.

– Dette er et godt eksempel på at næringslivet viser vei når politikerne legger til rette med god miljøpolitikk. Vi håper at politikerne gjør det samme på andre områder, slik at det lønner seg å ta miljøvennlige valg, avslutter Rømmerud.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS