Arne Brimi. (Foto: Cathrine Dokken)

Gastronomiske festdager i Jotunheimen

Flere av Nordens beste kokker deltar når Arni Brimi inviterer til gastronomiske festdager i begynnelsen av mai.

Publisert

To av Islands mest anerkjente kokker kommer; Siggi Hall og Sigurdur Kristinn Laufdal Haraldsson. Danske Jesper Kirketerp fra Danmark deltar også. I tillegg til Brimi selv, er Even Ramsvik på plass.

Du kan lese mer om alle kokkene her

Det hele skjer fra 5. til 8. mai 2016.

Foto: Cathrine Dokken

Gastronomisk reise

Arne Brimi. (Foto: Mette Møller)

«I ren begeistring over kvaliteten på det nordiske kjøkkenet bestemte Arne Brimi seg for å innby til en gastronomisk reise i Jotunheimen. Sammen med et utvalg av Nordens beste kokker har han satt sammen et program bestående av de ypperste råvarer, særegne viner, storslått natur, kulturopplevelser og spennende smaker. Arrangementet gir deg muligheten til å inspireres av – og smake på – det beste fra naturen. Under Gastronomiske Festdager skal du som gjest inspireres og engasjeres. Derfor har vi håndplukket fem, rutinerte og unge, fremadstormende nordiske kokker, og en av verdens fremste vinprodusenter til arrangementet. Kokkene har alle sin særegne signatur, med det fellestrekket at de er interessert i å bidra til det nye nordiske kjøkken. Vårt håp er at vi gjennom Gastronomiske Festdager vil skape et spenningsfelt og inspirasjon som både vil bringe kokkene og deltakerne videre i sin gastronomiske forståelse. Kokkene deltar også for å bli inspirert, lære mer om seg selv og særegenheten i Nordens forskjellige regioner. Her kan du bli bedre kjent med kokkene og vinprodusenten», heter det på hjemmesiden Gastronomiskefestdager.no.

Regionene og deres særtrekk er viktige

«Identiteten til et nordisk kjøkken blir skapt gjennom stolthet over hva vi har. Tradisjonelle retter, tilberedningsmetoder og oppskrifter spiller en stor rolle for hvordan vi vil huske og ivareta vår historie i framtiden. Derfor er regionene og deres særtrekk viktige. Ressurser og råvarer må forvaltes lokalt. Vi må leve i og med vår kultur og tradisjon. Gastronomiske Festdager ønsker å vise hva Jotunheimen har å by på og hvor sentral den er for det nordiske kjøkken. Ved ankomst på torsdag vil Arne Brimi ønske gjestene velkommen med servering av champagne og småretter fra Bakeriet i Lom. De neste fire dagene skal vi introdusere våre gjester for nye smaker og godt bevarte hemmeligheter ved å kombinere kokkekunst og kultur i sjarmerende omgivelser. På Gastronomiske festdager er alle forhold lagt til rette for å gi gjestene en opplevelse de sent vil glemme», skrives det på Gastronomiskefestdager.no.

Les mer på Gastronomiskefestdager.no

Se hele programmet her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS