
Re-Naa frykter konkurs
Norges eneste restaurant med to stjerner, Re-Naa, står på randen av stupet. – Situasjonen er kritisk, sier Sven Erik Renaa.

Tidligere Bocuse d’Or deltaker (2007), Michelin-kokk og restauranteier Sven Erik Renaa frykter at livsverket faller i grus.
– Jo mer vi regner på dette, jo mørkere ser det ut. Hvis situasjonen varer ut april, er det en reell fare for konkurs, sier Renaa til Borsen.no.
Les også: Vil ha tiltak for norske spisesteder
Permitterte raskt
I februar ble restauranten belønnet med to stjerner i Guide Michelin. En drøy måned senere – etter koronavirusets inntog, ser det mørkt ut.
Renaa Restauranter i Stavanger permitterte alle sine 72 ansatte 15. mars. I tillegg til Re-Naa, har Renaa også Renaa Matbaren og Renaa Xpress.
Les også: Norsk stjernedryss i Trondheim
Husleien svir
Renaa forklarer at utgifter knyttet til husleie er med å gjøre situasjonen til et mareritt.
– Vi har to spisesteder der vi skal komme greit unna, men ved Matbaren forsvinner 160 000 i husleie per måned, uten inntjenting, sier Renaa.
– Vi hadde et håp om at vi ikke skulle komme så aller verst ut av det, men så viser det seg at vi må betale full lønn fram til midten av mars. Det betyr 50 000 i lønnsutgifter per dag, nærmere 600 000, i en periode uten inntjening, sier Renaa til Borsen.no.