Nytt brennevin av eple – Stæjl

Stæjl er et nytt norsk brennevin laget på epler fra Balestrand i Sogn. I en flaske er det brukt 8 til 10 kilo epler.

Publisert

Dette er en drikk som kan drikkes alene eller som kan blandes i en drink. For å få en ekte aroma, inneholder en flaske med Stæjl 8 til 10 kg epler. I produksjonen blir eplene presset hele, gjæret og brent opp til 80 %.

«Ved framstilling av industriell brennevin brenner man det opp til 96 %, noe som i dette tilfellet ville ha redusert i tapt aroma av eple. Derfor holder vi oss til 80 %. Deretter blir brennevinet destillert på eple for å få ytterligere preg av eple. Lagringen er begrenset til to måneder på stål for å bevare den klare fargen og den kompromissløse eplesmaken», heter det i en pressemelding.

Bak Stæjl står selskapet Uphill Production, som ble etablert i 2018. Balholm er produsent. Ordet Stæjl betyr for øvrig «bratt bakke».

Råvarer: Epler fra Sogn.

Varenr.: 10363902 (Vinmonopolet)

Alkohol: 38 %

Pris: 490 kroner, 0,5 liter (Vinmonopolet)

Nettside: Stæjl.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS