Sølv til Norge, Eataly og Elio Corsi i pizza-VM 2018. (Foto: Eataly)
Sølv til Norge, Eataly og Elio Corsi i pizza-VM 2018. (Foto: Eataly)

Norsk sølv i pizza-VM

En norsk pizza laget av pizzaiolo Elio Corsi fra restauranten Eataly på Aker brygge i Oslo, sikret nylig sølvmedalje i pizza-VM i Parma i Italia.

Publisert
Elio Corsi sikret sølv i Pizza World Championship 2018. (Foto: Tobias Schelin)
Elio Corsi sikret sølv i Pizza World Championship 2018. (Foto: Tobias Schelin)

Corsi fikk sølv i kategorien glutenfri pizza i et mesterskap med over 1000 deltakere.

Den glutenfrie pizzaen har fått navnet Pizza Tartufo e’crudo, og består av mascarpone trøffel-creme, squash, limesaft, ruccola, micro-spinat, squashblomst, soaveskinke, vårtrøffel og pecorino.

– Jeg er glad og stolt over at jeg kan holde meg i toppen av pizzaverdenen. Spesielt når det gjelder glutenfri pizza, da det nok er det mest krevende området, sier Elio Corsi etter sin andreplass i Pizza World Championship 2018.

Litt av hemmeligheten bak suksessen

Daglig leder ved Eataly, Tobias Schelin, forteller at en mester-pizza må ha en god bunn og riktig mengde topping, slik at den blir fint og godt stekt, i en god steinovn.

– I tillegg må du ha en flink pizzaiolo, og Eataly har en mester - italienske Elio Corsi, sier Schelin.

Den glutenfrie pizzaen som har fått navnet Pizza Tartufo e’crudo, og består av mascarpone trøffel-creme, squash, limesaft, ruccola, micro-spinat, squashblomst, soaveskinke, vårtrøffel og pecorino.

Teamet på Eataly Aker Brygge vil ikke røpe hemmeligheten bak den spesielle og gode pizzabunnen.

Hevdet seg over flere år

Dette er ikke første gangen Corsi får internasjonal annerkjennelse for sine norske pizzaer. I fjor kom han på tredjeplass i Pizza World Championship.

Tidligere har han også bronse i VM fra 2016, gull i EM 2015, samt at han vant NM i 2014 og 2017. Han er også vinner av årets NM i klassen for italiensk pizza.

Mesterskapspizzaen finnes på flere steder

Eataly har holdt til i sine lokaler på Aker Brygge i 10 år, der du får «smaken av Italia».

Verdensmesterpizzaen, som tidligere kun var forbeholdt folk som dro til Aker Brygge, har nå blitt tilgjengelig for flere.

– Nå har du også mulighet til å smake på et utvalg av de mest populære pizzaene fra Eataly hos kjeden Little Eataly, som finnes på Storo og på CC Gjøvik. Vi er veldig stolte av å ha kompetanse i verdensklassen på vårt kjøkken og håper mange vil ta turen til Eataly og Little Eataly for å smake på pizzaen vår, sier Tobias Schelin.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS