Øl- og vinfestival i Tromsø fire dager til ende. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Tromsø øl- og vinfestival for fjerde gang

I dag starter Tromsø øl- og vinfestival, som i år arrangeres for fjerde gang. Festivalen pågår til og med søndag 22. april. Her kan du se litt av programmet.

Publisert
Flere av arrangementene foregår på Radisson Blu-hotellet i Tromsø. (Foto: Morten Holt)

Torsdag 19. april

«Ost og Riesling»: Det vil bli presentert ost fra noen av de norske ysteriene, paret med riesling fra Schloss Schönborn fra Rheingau i Tyskland.

«Winmakers Dinner» på Skarvens Kulinariske teater: Elevene fra Ishavsbyens videregående skole (restaurantfag) står for middagen sammen med Eirik Karstensen fra Treasury Wine Estate. Treretters meny serveres.

Fredag 20. april

Fagmesse for horeca og presse på Radisson Blu Hotel. I forbindelse med fagmessen, er det en rekke mindre arrangementer.

18.00: Start av vintoget. Som vanlig starter det ved Mathallen, og har fire stopp før det ender på Skarven. På alle stoppesteder møter du en vinbonde eller importør som presenterer en god historie og en vin som alle får smake på.

18.30: «Ost og Øl» hos Helmerssen Delikatesser i Storgata i Tromsø. Sindre Helmersen holder i osten mens ølsommelier Kim Daniel Bergersen forklarer om kombinasjonen ost og øl. Det smakes fem oster og fem øl.

20. 00: Winemakers dinner på Bardus Bistro. En spennende meny med årgangsviner fra Faustino og Portia.

Lørdag 21. april

12.30 og 17.30: Cirka 30 utstillere, vinimportører, vinbønder og bryggerier kommer med vinene sine og bryggene sine. Med andre ord, det er mer enn 500 produkter man kan smake (vin, konjakk, øl)

15.00: Spesialsmaking med Chateau Kirwan fra Bordeaux. Det er Yann Schyler som holder i smakingen.

Søndag 22. april

Søndagslunsj på Skirri på kystens hus. Det er Allesverloren som står for vinene og Restaurant Skirris kjøkken som står for menyen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS