Meyergården-kokk Svein Jæger Hansen lanserer sin fjerde utgave av Jul på Helgeland akevitt.
Meyergården-kokk Svein Jæger Hansen lanserer sin fjerde utgave av Jul på Helgeland akevitt.

Edle dråper fra villmarkskokken

– Juleakevitt er viktig for mange nordmenn, mener villmarkskokken Svein Jæger Hansen, som denne forvinteren lanserer sin fjerde årgang av «Jul på Helgeland akevitt» – i samarbeid med Det Norske Brenneri.

Jul på Helgeland i godt «akevitt-selskap».
Jul på Helgeland i godt «akevitt-selskap».

Den ferskeste utgaven av akevitten «Jul på Helgeland» er nå i salg, denne gangen med lilla etikett produsert av Sjursen Design. 

De tre første årene har det vært henholdsvis svart, rød og grønn etikett.

Den fjerde årgangen av Jul på Helgeland akevitt.
Den fjerde årgangen av Jul på Helgeland akevitt.

De nummererte juleflaskene kommer hvert år ut i et begrenset opplag.

Urter fra hele Nordland 

– Etter stor suksess med Villmarksakevitt, gjennomførte Det Norske Brenneri i Grimstad mitt ønske om å lage en juleakevitt med urter fra hele Nordland. Dette var for å gi alle som er glad i akevitt en smak av alle de herlige urtene som vokser i Nord Norge, forklarer Jæger Hansen.

Kjøkkensjef på Meyergården i en mannsalder

Årets smak har blitt testet etter at tønnene har blitt lagret på Det Norske Brenneri.

– Det har blitt gode resultater år etter år, sier Jæger Hansen, som har vært kjøkkensjef på Scandic Meyergården i Mo i Rana i en mannsalder.

PS: Svein Jæger Hansen har også hatt stor suksess med Jæger Hansens Villmarksgin, som kom ut i juli 2024. Med einebær og tyttebær fra Børgefjell omtales den blant annet i Norsk Ginforum som «Nordlandsnaturen i et glass». 

Jul på Helgeland – akevitt

Produsent: Det Norske Brenneri/Svein Jæger Hansen.

Varenr.: 13748902 (bestillingsutvalget, Vinmonopolet).

Alkohol: 40 %.

Farge: Brun.

Pris: 400 kroner (50 cl.).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS