Daniel Rouge Madsen blir sentral i den første utgaven av Sørlandets Mat- og Bryggerifestival. (Foto: Morten Holt)

Klart for Sørlandets Mat- og Bryggerifestival

Fredag 12. og lørdag 13. juli arrangeres nye Sørlandets Mat- og Bryggerifestival (Norwegian Food Festival) i Kristiansand.

Publisert

Daniel Rouge Madsen er konferansier begge dagene, og ellers kommer også velkjente «Chili-Klaus» til festivalen. Han skal være dommer når Sørlandets chilimester skal kåres.

Det meste skjer rundt Øvre Torv i Kristiansand.

Ny festival i 2019

Sørlandets Mat- og Bryggerifestival er en ny to-dagers matfestival som omhandler god mat og drikke fra produsenter og leverandører – i hovedsak fra Sør-Norge.

Øvre torv i Kristiansand blir arena for Sørlandets Mat- og Bryggerifestival. (Illustrasjon: Sørlandets Mat- og Bryggerifestival) 

– Målsettingen til festivalen er å bygge seg opp som en årlig flott tradisjon for Sørlandet og Kristiansand, der både utstillere, innbyggere og turistgjester kan hygge seg i sammen på et flott arrangement. Sørlandet som region trenger Sørlandets matfestival, sier festivalsjef Svend Åge Lauvrak.

Illustrasjon: Sørlandets Mat- og Bryggerifestival.

Endelig Agder sin tur

«Vi ønsker å tilby alle våre besøkende et mangfold av smaker fra våre utstillere, med hovedfokus på lokale aktører. Vi vil tilpasse våre begrensede plasser hvert år ut fra dette. De fleste andre større byer har kjempesuksess med konseptet matfestival. Nå er det endelig Agder sin tur til å etablere seg», heter det på arrangørens hjemmeside.

Håper på 5000 besøkende

– I 2019 ønsker vi ca. 60 utstillere innen mat og drikke er på plass på festival. Utstillerne vil fylle Øvre torv med sine smaker til byens gjester. Festivalen setter seg et mål på besøkende til 5000 personer dette første året, men er forberedt på langt høyere besøkstall, uttaler Lauvrak.

«Vi ønsker å utvide festivalen år for år, basert på produsenter, utstillere og besøkende sin tilstedeværelse. Alle utstillere vil stå i eget telt eller vogn, og selge sine retter/produkter direkte til gjestene, gjester som kan sette seg ned på over 1000 felles sitteplasser i midten av festivalområdet for å nyte både mat og drikke. Bryggerifestivalen vil ha et eget stortelt, med sitteplasser og utsalg med over 100 smaker å by på inne på området», heter det videre på hjemmesiden Norwegianfoodfestival.com.

Programmet

Fredag 12. juli

Dagsprogram (11 – 17, gratis)

Kl. 1100 Festivalen/matboder åpner

Kl. 1130 Tegnekonkurranse i sponsortelt

Kl. 1200 Bryggerifestivalteltet åpner

Kl. 1200 Kristiansand Street Food aveny åpner

Kl. 1200 E-Sport-event med IK Start fotballklubb

Kl. 1200 Åpningsintervju med arrangøren

Kl. 1300 Skattejakt

Møt utstillere på scenen - konferansier Daniel Rouge Madsen

Kl. 1400 Konsert med Idol Casper

Kl. 1700 Dørene stenger for gratis inngang

Kl. 1800 Alle uten billett må forlate området, eller kjøpe billett

Kveldsprogram (17 – 23)

Kl. 1700 Festivalen åpner kveldsprogram

Kl. 1830 Lansering av Ose Water

Foredrag ved lokalt bryggeri

Kl. 1900 Konkurranse på scene, med flotte premier

Vi kårer Sørlandets chilimester 2019-dommer «Chili Klaus»

Intervju med utstillere. Konferansier Daniel Rouge Madsen

Konsert med LILA og Radiojam

Kl. 2300 Avslutning på området

Kl. 2300 Festivalen fortsetter på Håndverkeren

Lørdag 13. juli

Dagsprogram (11 – 17, gratis)

Kl. 1100 Festivalen/matboder åpner

Kl. 1130 Tegnekonkurranse i sponsortelt

Kl. 1200 Bryggerifestivalen åpner

Kl. 1200 Kristiansand Street Food aveny åpner

Kl. 1300 Skattejakt

Møt utstillere på scenen - konfransier Daniel Rouge Madsen

Kl. 1700 Dørene stenger for gratis inngang

Kl. 1800 Alle uten billett må forlate området, eller kjøpe billett

Kveldsprogram (17 – 23)

Kl. 1700 Festivalen åpner kveldsprogram

Kl. 1830 Lansering av Ose Water

Foredrag ved bryggeri

Kl. 1930 Konkurranse på scene, med flotte premier

Intervju med utstillere - konferansier Daniel Rouge Madsen

Konsert med Trang Fødsel/Sordal med Jorun Stiansen

Kl. 2300 Avslutning på området

Kl. 2300 Festivalen fortsetter på Håndverkeren

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS