Øl med hint av cognac

Øltypen barley wine blir det første brygget som er et resultat av et samarbeid mellom Bryggerhuset hos Aass Bryggeri og Bache-Gabrielsen.

Publisert

Bryggerhuset, Aass Bryggeris Pilotbryggeri, og Cognachuset Bache-Gabrielsen har inngått et samarbeid om fatlagring av øl. Samarbeidet startet 5. september, da Hervé Bache-Gabrielsen, Ola Nersnæs og Jan-Erik Hofsli fra Bache-Gabrielsen deltok på bryggingen av en engelsk barley wine sammen med Gard Karlsnes – leder for Bryggerhuset Pilotbryggeri.

Barley wine

Øltypen barley wine er valgt som første brygg ut da ølet vil tåle både langvarig lagring og ekstra aroma av eik og Cognac.

Gard Karlsnes leder Bryggerhuset.
Gard Karlsnes leder Bryggerhuset.

– Dette er et øl med en rik duft av malt, tørket frukt og mørkt sukker, med hint av eik og Grande og Petite Champagne, melder leder for Bryggerhuset, Gard Karlsnes.

Øltypen stammer fra England, der det ofte ble brygget til særlige anledninger og er velegnet for langvarig lagring. At øltypen ble drukket av adelen i stedet for fransk vin har nok mer rot i markedsføring enn i historiske fakta.

På eikefat fra Bache Gabrielsen

– Torsdag 29. september startet den neste fasen i arbeidet, da vi sammen overførte det ferdig gjærede ølet til to stk. 400 liters eikefat fra Bache-Gabrielsen, melder Karlsnes.

Eikefatene fra Limousine er omkring 10 år gamle, og har vært benyttet først til eau de vie og deretter Cognac. I de seneste år det cognac på mellom 6 og 30 år som er blitt benyttet til Bache-Gabrielsen XO, som har ligget på fatene. Det vil si destillater fra underregionene Petite -og Grande Champagne.

– Ølet ligger nå til modning og trekker til seg smak fra både fatene og destillatene som har ligget på fatene tidligere. Når vi anser at ølet smaker riktig skal det flaskes og gjøres tilgjengelig for kunder, både gjennom Vinmonopolet og horecamarkedet, opplyser Karlsnes.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS