LindemansRoseTrolltunga

Vinboksen, hvor kommer den fra?

Påsken er høytid også for vin på boks. Nordmenn elsker Bag-in-Box, såkalt pappvin. De ni mest solgte vinene på Vinmonopolet er vin i pappkartonger og de åtte første plassene dreier seg om rødvin. Boksvinen kom til Norge sent på 80-tallet, men visste du at pappvin er en australsk oppfinnelse?

Publisert

Pappvinen kom til Norge i 1988, men ble oppfunnet i Australia allerede i 1965.

Pappvin kom til Norge i 1988, og ble stadig mer populær, til tross for litt motstand i begynnelsen.

Velger boks

I en spørreundersøkelse på Vinmonopolets nettsider sier nesten 70 prosent at de drikker pappvin når de skal på hytta, og «når vi skal ta et glass vin til hverdags».

Oppfunnet i Australia på 60-tallet

Boksen med vin ble oppfunnet og patentert av australieren Thomas Angove i 1965, og rommet den gang hele 4,5 liter.

To år senere, i 1967, tok australske Penfold’s Wines patent på tappekranen i plastikk som ble festet til posen, slik at du kunne tappe vin rett fra boksen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS