Saveurs de Norvège kokk serverer smilende kunde

Norske råvarer i franske prestisjekantiner

Laks fra Bømlo, fenalår, Salma og Lofoten fiskeburgere sto på menyen da 600 gjester fikk servert en norsk i kantiner i Strasbourg i forrige uke.

Publisert

Eidis Biehler i Bergen-bunad i den franske kantinen.

Det er en kantinekjede i det øverste sjiktet som har valgt seg ut norske råvarer til en temadag.

Saken fortsetter under bildet

Flere store selskaper bruker kantinen i dette bygget i Strasbourg.

– Ansatte i teleselskapet Orange, Operaen i Strasbourg, Finansdepartementet, Tollvesenet og Finansavdelingen på Posten i den internasjonale byen Strasbourg fikk smake norske spesialiteter, opplyser Eidis W. Biehler i Saveurs de Norvège.

Norsk bredde

Norsk laks på menyen i fransk prestisjekantine.

Gjestene fikk smake røkt sild, currysild, gravlaks og norske kjøttkaker.

– Det var morsomt med den tradisjonelle agurksalataen til laksen, og gravlaksen var en nytelse. Kokken hadde gitt gravlaksen en ekstra piff med sesamfrø røstet i wasabi. Fenalår fra Norge fikk følge av ferske asparges fra Alsace. Til dessert ble det servert norske klassikere; jordbær med fløte, Mor Monsen kake og dronning Mauds pudding, forteller Biehler.

– Bømlo-laksen imponerte både meg

Norsk mat og norske flagg i den franske kantinen.

Kokk Yannick Le Rolland forteller at han er meget fornøyd med dagen:

– For oss på kjøkkenet har det vært spennende å finne frem til norske retter og bruke norske råvarer. Bømlo-laksen imponerte både meg og gjestene våre med sin gode konsistens og smak. Den ble brukt både til gravlaks og til hovedrett og nærmere 70 prosent av gjestene valgte «Saumon beurre blanc» til hovedrett, og det er langt mer enn vanlig når vi serverer fisk, sier Le Rolland.

– Gjestene i kantinene fikk en smaksprøve av Lofoten fiskeburgere og Salma-laks da de kom til restauranten. Det var mange blide fjes som smakte, men også mange spørsmål om norsk laks, fiskeoppdrett og matsikkerhet. Dette ga oss en god mulighet til å informere om norsk fiskoppdrett at det er sikkert og godt å spise norsk laks. Det hele i en hyggelig setting, sier Eidis W. Biehler.

Under finner du menyen

Meny La Norvege

Entrées – forretter

Harengs fumé et salade de pommes de terre – Røkt sild med potet salat

Salade d'œufs au saumon fumé et bacon – Røkelaks med eggesalat og bacon

Assiette de jambon d'agneau séché et asperges – Fenalår med asparges

Harengs au curry et pommes grany – Currysild med eple

Gravlax de saumon aux graines de sésame Umami – Gravlaks med wasabi sesamfrø (Umami)

Plats - hovedretter

Filet de saumon "Bömlo" sauce beurre blanc – Bømlo-laks med beurre blanc

Fricadelles de viande à la Norvégienne – Norske kjøttkaker

Légumes – grønnsaker/tilbehør

Pommes vapeur – Kokte poteter

Carottes au carvi – Gulrøtter med karve

Purée de rutabaga – Kålrotstappe

Crudités – rå grønnsaker

Carottes râpées et citron – Raspede gulrøtter med litt sitron

Concombre émincé finement mariné au vinaigre – Agurksalat

Betterave rouge finement émincé – Skivede rødbeter

Chou blanc au carvi – Kålstuing med karve

Champignons à la crème – Kremet soppstuing

Desserts - desserter

Salade de fraises à la crème – Jordbær med fløte

Riz au lait au coulis de framboises – Risgrøt med rød saus

Biscuit de la mère Monsen – Mor Monsen kake

Délice du Troll (compote de pommes mélangé à la meringue) – Trollkrem

Entremet de la reine Maud – Dronning Mauds kake

Om Saveurs de Norvège

Et selskap som spesialiserer seg på norske og franske matspesialiteter, og markedsposisjonering i begge land.

Eierne og gründerne er norske, men har base i Frankrike og har tilsammen 40 års erfaring i det franske markedet. Firmaet har unike kontakter mot fransk distribusjon, restauranter og dagligvare. I tillegg satses det i Sveits og Italia. Saveurs de Norvège flere flere viktige norske kunder i sin portefølje.

Kontakt: Eidis W. Biehler.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS