Skjærhalden Gjestehavn Foto Hvaler kommune

Vil åpne flytende hoteller

En ny hotellkjede, Coastline Resorts, vil bygge flytende hoteller på egnede steder langs kysten. Allerede denne uka blir kommunestyret i Hvaler kommune orientert om nye og store visjoner.  Det foreligger nemlig konkrete planer om å bygge et flytende hotell i Skjærhalden-området.

Publisert

Det foreligger planer om at flytende hotell ved Skjærhalden. (Foto: Hvaler kommune)

Bak planene står Finn Selmer-Olsen og Coastal Construction Corporation, som nå vil samarbeide med Skanska om et hotell med plass til 225 personer.

Skjærhalden prioritert førsteprosjekt

– Som start i en serie på flere enheter har vi valgt Skjærhalden som prioritert førsteprosjekt. Vi ønsker nå endelig klarhet i beste beliggenhet, slik at detaljprosjekteringen kan gjennomføres, sier Finn Selmer-Olsen til Fredriksstad Blad (F-B.no).

– En av verdens ledende cruiseskipsarkitekter har vært med å utvikle sjøhushotellene våre. Hotellene vil bli spesialutviklet for å passe til kystlandskapet, sier han videre til FB.no

Ny hotellkjede

Ifølge nettstedet Byggfakta.no handler det om å serieprodusere flytehoteller på egnede steder langs kysten.

Alle enhetene innlemmes i en ny hotellkjede, Coastline Resorts. Et eierselskap skal fremleie enhetene til lokale drivere, som gis deleierskap i Coastline Resorts.

Vil bety mye for Hvaler

– Vi krysser fingrene, dette vil bety utrolig mye for både handel- og restaurantvirksomhet på Hvaler, sier ordfører i Hvaler kommune, Eivind Norman Borge, til NRK.no.

Powered by Labrador CMS