Det norske måltid dommere2

Dette er finalistene i Det norske måltid 2014

24 produkter i åtte forskjellige kategorier er tatt ut til finalen i Det Norske Måltid. Finalistene dekker hele landet geografisk, og ble valgt ut av en kompetent jury på Matstreif i Oslo denne helgen.

Publisert

Tre fra juryen i Det norske måltid under på Matstreif i helgen, fra venstre Einar Risvik (Nofima), Francisca Witsøe (Fursetgruppen) og Jørn Lie (Gamle Rådhus).

Årets finalekategorier og finalister er:

Finalister Årets det grønne – bearbeidet:

Eplemost Vista Bella, Epleblomsten AS, Telemark

VÅR eple, kirsebær og Aronia, Sunniva Drikker AS, Oslo

Friskpresset rabarbra naturell, Köhler-paviljongen, Rogaland

Finalister Årets det grønne – naturelle:

Piccolotomater, Wiig Gartneri AS, Rogaland

Snackpaprika, Miljøgartneriet AS, Rogaland

Gul perletomat, Hanasand Gård og Gartneri, Rogaland

Finalister Årets godbit – åpen kategori

Klippfisk 321 Ovn, Jakob og Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal

Telemarkskling, Klingeling, Telemark

Superknask knekkebrød, Energimat AS, Rogaland

Finalister Årets kjøtt – bearbeidet

Fenalår av villsau, DalPro Gårdsmat, Sør-Trøndelag

Vossakorv, Nortura Gilde, Voss, Hordaland

Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal, Rogaland

Finalister Årets kjøtt – naturelle

Lammekølle, Jens Eide AS, Aust-Agder

Heil Lårsteik ”Black Turkey”, Økodrift Homlagarden AS, Hordaland

Høyfjellsrein – ytrefilet, Nortura, Jotunheimen og Valdres, Oppland

Finalister Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet

Kraftkar, Tingvollost, Møre og Romsdal

Eiker Holtefjell XO, Eiker Gårdsysteri AS, Buskerud

Jærosten, Voll Ysteri, Rogaland

Finalister Årets sjømat – bearbeidet

DYBVIK Loins Extra, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal

Lutefisk Loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms

Røkelaks, Ryfylkelaks AS, Rogaland

Finalister Årets sjømat – oppdrett naturelle

Sterling kveite, Sterling White Halibut AS, Rogaland

SALMA loin, Bremnes Seashore AS, Hordaland

Vesters (flatøsters) Vest i havet AS, Hordaland

Juryen

I juryen sitter Terje Ness (ORO/Boucse d’Or 1999), Einar Risvik (Nofima), Trine Sandberg (Trines matblogg), Christer Rødseth (Det norske junior-kokkelandslaget/SSP Gardermoen), Jørn Lie (Gamle Raadhus Restaurant), Francisca Witsø (Furusetgruppen).

Produktene er vurdert etter smak, konsistens, utseende og regional forankring.

De 24 finalistene går videre til Årets Måltid i Stavanger torsdag 8.januar 2015. Der vil vinnerne kåres under en stor festaften.

– Vi er stolte over å få være med å løfte frem så mange flotte råvarer og dyktige produsenter, sier Kristin Austigard i iPax Mat.

"
Powered by Labrador CMS