Det norske måltid 2012

Stiansen og Andersen i finalejuryen

Bent Stiansen og Wenche Andersen har sagt ja til at de vil vurdere alle de 24 finalistene til Det norske måltid. Med seg har de den dyktige kokken fra Mære i Trøndelag, Jan Kåre Johansen, matattaché i Hordaland, Gunnar Nagell Dahl og den erfarne landslagskokken Miriam Østvik Jenssen.

Publisert

Det Norske Måltid 2012: Arne Brimi, Wenche Andersen, Halvor Heuch og Bent Stiansen. (Foto: Hanne Sirnes/Det norske måltid)

Selve bedømmingen skjer i god tid før finalen og festkvelden i Stavanger. Juryen samles i Oslo for å smake seg gjennom finalistenes produkter.

– Vi synes det er stas å få sitte i juryen som kårer landets beste matvarer, og de fleste av oss har jo vært med på dette de siste årene. Det blir spennende å se hvordan utviklingen går, sier Stiansen og Andersen.

Festmiddag på Det norske måltid

Prisutdelingen skjer på finalefesten på Clarion Hotel Energy i Stavanger torsdag 8. januar 2015.

– Nå jobber vi med kokkene som skal lage festmiddag av råvarene i finalen. Arne Hjeltnes loser oss gjennom en kveld med mange høydepunkter og vi gleder oss veldig, sier Kristin Austigard i iPax Mat.

Egen hederspris

– En egen jury jobber med å bestemme hvem som vinner Det norske måltids hederspris 2014, der tidligere vinnere er Ingrid Espelid Hovig, Halvor Heuch og Arne Brimi, opplyser Kristin Austigard i iPax Mat, som arrangerer Det norske måltid.

Årets kategorier er:

"
  • Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet
  • Årets det grønne – naturelle
  • Årets det grønne – bearbeidet
  • Årets kjøtt – naturelle
  • Årets kjøtt – bearbeidet
  • Årets sjømat – oppdrett naturelle
  • Årets sjømat – bearbeidet
  • Årets godbit – åpen kategori
  • Det norske måltids hederspris

Pressemelding

Powered by Labrador CMS