Gunnhild Næringsetaten Oslo julebordveiledning nett

Gir serveringssteder julebordveiledning

Mange kan oppleve julebordsesongen som særlig utfordrende. Næringsetaten i Oslo går rundt på noen av byens skjenkesteder og tilbyr veiledning i alkoholloven. Her kan du lese noen av tipsene og rådene som etaten gir utestedene i byen.

Publisert

Næringsetatens direktør Gunnhild Haugen (Foto: Morten Brakestad)

Både steder som serverer mat og steder som gjerne besøkes av julebordsgjester etter at de har spist, kan få besøk av næringsetatens veiledere.

Det er også mulig å bestille veiledning ved å sende epost til postmottak@nae.oslo.kommune.no.

– Ikke skjenkekontroll

– Dette er ikke en skjenkekontroll, men en mulighet til å ta opp problemstillinger som kan oppstå i julebordsesongen. Det er ikke slik at utelivsaktørene alene har ansvaret for folks inntak av alkohol og hvordan de oppfører seg på byen. Men de som skjenker alkohol har stort ansvar for hvordan skjenkingen utøves. Vi minner om at de må være observante på en annen måte nå i julebordstiden, sier direktør Gunnhild Haugen.

Tips og råd for en hyggeligjulebordsesong

* Ha nok folk på jobb.

* Tenk igjennom hvordan si nei på en vennlig, men bestemt måte.

* Forbered/lær opp personalet med tanke på å takle spesielle julebordutfordringer.

* Bruk internkontrollen aktivt. Gå gjennom aktuelle regelverk og interne rutiner på forhånd.

* Ikke gi adgang til åpenbart påvirkede personer og ikke sett deg i den situasjonen at dine gjester blir åpenbart påvirket.

* Husk at du plikter å sørge for at personer som ikke kan ta vare på seg selv får nødvendig hjelp.

* I julebordsesongen er det mange gjester som er uvant med utelivet. Ikke alle har like stor alkoholtoleranse.

* La både bartendere, servitører og dørvakter ta runder i lokalet for å sjekke beruselsesgraden.

* Vær raus med vannglassene. Tilby alkoholfri drikke innimellom servering av alkoholholdig drikke.

* Husk at dere bestemmer når nok er nok – ikke den som har bestilt julebordet.

"
Powered by Labrador CMS