Det Norske Kokkelandslaget Senior og Junior 13-16 Foto Tom Haga2

Bronse til kokkejuniorene i Culinary World Cup

Det ble gull på løpende bånd de forskjellige kategoriene for de norske kokkelandslagene (senior og junior), som denne uka har konkurrert i Culinary World Cup i Luxembourg. I sammendraget havnet juniorlaget på bronseplass, der Sveits vant foran Sverige. Seniorene havnet utenfor pallen totalt, der Singapore vant knepent foran Sverige, mens USA vant bronsemedaljen.

Publisert

Både Det Norske Kokkelandslaget og Det Norske Juniorkokkelandslaget under en samling i Rogaland. (Foto: Tom Haga)

Uka i Luxembourg begynte med gull i kategori kaldmat til seniorlandslaget sist lørdag. Juniorlandslaget fulgte opp med gull i samme kategori mandag.

Foto: Det Norske Kokkelandslaget.

Så ble det gull for seniorene igjen tirsdag, denne gang i kategori varmmat, før juniorlaget også fikk gull for sin kaldmat onsdag.

Men de to gullene til tross, det ble ingen pallplassering på seniorene. Juniorene derimot sikret seg bronsemedaljen totalt etter sine to gull i de forskjellige kategoriene.

Verdensmestertittelen avgjøres av høyest poengsum totalt for nasjonene. I utgangspunktet kan flere nasjoner vinne gull i de to konkurransene basert på oppnådd poengsum. De kan maksimalt oppnå 100 poeng, der resultat mellom 90 og 100 gir gull i de forskjellige kategoriene, en poengsum Norge altså oppnådd i alle de fire enkeltkonkurransene.

Stolt manager

Manager for de to kokkelandslagene, Jostein Medhus. (Foto: Morten Holt)

Landslagsmanager Jostein Medhus har fulgt laget tett siden de startet i dag tidlig, og forteller at alt fungert etter planen.

– Jeg er stolt over det arbeider alle deltakerne har lagt ned. Fire gull er en fantastisk prestasjon, sier Medhus til NKL.no.

Culinary World Cup har blitt arrangert den siste uka i forbindelse med messen Expogast 2014 på Luxexpo i Luxembourg. Neste store mesterskap for landslagene er nå kokke-OL (Culinary Olympics) i Erfürt i Tyskland i 2016.

Disse har vært med på de norske kokkelandslagene

Dette er deltakerne på de to landslagene som har vært med på gullrushet i Luxembourg den siste uka:

Dette er det Det Norske Kokkelandslaget (senior)

"

Det Norske Kokkelandslaget 2013-2016 - senior. (Foto: Tom Haga)

Jostein Medhus (39, kokk, Kulinarisk Akademi, manager)

Alexander Østli Berg er kaptein på Det Norske Kokkelandslaget 2013-2016. (Foto: Tom Haga)

Alexander Berg (32, kokk, Kulinarisk Akademi, kaptein)

Jan Robin Ektvedt (28, kokk, Strand Restaurant, Oslo)

Miriam Østvik Jenssen (29, kokk, student)

Halvar Ellingsen (28, kokk, Palace Grill, Oslo)

Arnt Skjerve (35, kokk, NB Sørensen 2 etg., Stavanger)

Morten Rathe (32, kokk, Rosfjord strandhotell, Lindesnes havhotell)

Adam S. Bjerck (25, kokk, Toppmat, Bergen)

Elise Liland (34, kokk, Credo, Trondheim)

Eline Gulbrandsen (24, kokk, Strand Restaurant, Oslo)

Eirik Thomsen (23, kokk, NB Sørensen 2 etg., Stavanger)

Øyvind B. Dalelv (25, kokk, Statholdergaarden, Oslo)

Kaja Sofie Plessi Holli (23, konditor, Sebastien Bruno, Oslo)

June Sasithon Thongphueng (23, konditor, Scandic Nidelven, Trondheim)

Det Norske Juniorkokkelandslaget

Det Norske Kokkelandslaget 2013-2016 - junior. (Foto: Tom Haga)

Jostein Medhus (39, kokk, Kulinarisk Akademi, manager)

Martin Sveian er kaptein på Det Norske Juniorkokkelandslaget 2013-2016. (Foto: Tom Haga)

Martin Sveian (32, kokk, Rosfjord strandhotell/Lindesnes havhotell, kaptein)

Christer Rødseth (24, kokk, SSP Gardermoen)

Mario Prinz (23, kokk, Scandic Vulkan, Oslo)

Mary-Ann Skjeie (23, kokk, Fru K/The Thief, Oslo)

Mads Kjøllmoen (22, kokk, Arakataka, Oslo)

Martine Fosse (22, kokk, Feinschmecker, Oslo)

Emil Thorsvik (22, kokk, Strand Restaurant, Oslo)

Pauline Angen Barland (19, kokk, Fru K/The Thief, Oslo)

Håkon Solbakk (24, kokk, Scandic Nidelven, Trondheim)

Du kan lese mye mer om hver enkelt deltaker på NKL.no

Les historien om Det Norske Kokkelandslaget her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
"
Powered by Labrador CMS