Fiskenasjonen Fiskeriminister Elisabeth Aspaker1

Skal gjøre Norge til en stolt fiskenasjon

I forrige uke gikk startskuddet for Fiskenasjonen, en sjømatreise langs kysten fra Oslo til Kirkenes, som skal bygge stolthet og skape begeistring for den norske sjømaten.

Publisert

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker ønsker det rullende sjømatkjøkkenet lykke til på reisen langs kysten. (Foto: Katrine Lunke/Godfisk)

Godfisk legger ut på tur i Norges første foodtruck, sammen med stjernekokken Christopher Haatuft for å inspirere folk til å lage enkle og gode retter av verdens beste råvarer.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker ønsker det rullende kjøkkenet lykke til på reisen.

– Det er ikke uten grunn at vi er verdens nest største sjømatnasjon. Norge har fantastiske råvarer fra havet. Hver dag spises det over 31 millioner måltider verden over, laget av norsk sjømat, sier fiskeriministeren.

Inspirere folket med norsk sjømat

Stjernekokk Christopher Haatuft reiser med Norges første foodtruck for å skape begeistring for lokale sjømatspesialiteter langs hele kysten. (Foto: Katrine Lunke/Godfisk)

Også markedssjef Lisbeth Bjørvig Hansen i Godfisk vil inspirere folket med den norske sjømaten.

– Vi er flinke til å markedsføre norsk sjømat i utlandet, men fortsatt er det mange i Norge som er bedre kjent med italienske pastaretter enn den norske fisken som er i verdensklasse. Vi håper nordmenn skal bli mer stolt av våre sjømattradisjoner og samtidig bli inspirert til å bruke de fantastiske råvarene vi har, sier markedssjef Lisbeth Bjørvig Hansen i Godfisk.

20 steder skal besøkes

Sara Møllebakken og Lisbeth Bjørvig Hansen fra Godfisk håper prosjekt «Fiskenasjonen» bidrar til å skape enda større engasjement for den norske sjømaten. (Foto: Katrine Lunke/Godfisk)

Underveis skal Godfisk besøke 20 steder sammen med den internasjonalt erfarne Michelin-kokken Christopher Haatuft.

– Jeg ser frem til å treffe menneskene som kjenner råvarene og samtidig få bli kjent med lokale oppskrifter. Jeg gleder meg til å vise folk hvor enkelt og godt det kan gjøres, sier Haatuft.

Råvarene som skal brukes underveis blir blant annet laks, torsk, sei, kveite, makrell, kongekrabbe, ishavsrøye, reker og blåskjell.

– Vi besøker steder der sjømaten har en historie og forankring. Dette blir en matreise med et kjøkken på hjul som Norge aldri har sett maken til. Du kan også søke om å få foodtrucken hjem til deg, sier Bjørvig Hansen.

Se reiseruten på kartet under

Fiskenasjonens reiserute. I dag tirsdag er det Haugesund som besøkes.

Fakta om fiskekonsum i Norge og verden

• Hver dag spises det 31 millioner måltider med norsk sjømat rundt om i verden. • Vi eksporterte norsk sjømat for 61 milliarder kroner i fjor. • Norge er verdens nest største eksportør av sjømat, og norsk sjømat er en av verdens aller beste råvarer. • I Norge spiser vi 22,5 kilo sjømat hver i året, og totalt spiser vi nordmenn 110 000 tonn sjømat (målt i rundvekt).• Trenden er at vi spiser mer reinskårede fileter, flere porsjonspakninger og fiskefarseprodukter som inneholder mer fisk enn før. Derfor får vi i oss mer fisk enn tidligere.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS