Clarion Admiral Bergen

Renovert for 120 millioner kroner

DNB Livsforsikring og Nordic Choice Hotels har i løpet av de siste 14 månedene renovert og oppgradert Clarion Hotel Admiral i Bergen for 120 millioner kroner. Nå kommer hotellkongen Petter A. Stordalen for å feire innvielsen av det nyåpnede hotellet.

Publisert

Clarion Admiral i Bergen er pusset opp for 120 millioner kroner.

Målet er å skape en ny standard både for både gjestene og klimaet. Hele 104 rom og bad er pusset opp, og hotellet har fått ny restaurant, bar og uteservering, samt nytt kjøkken, lobby og resepsjon.

Nyåpning 8. mai

Det blir ikke spart på noe når hotellkongen Petter A. Stordalen kommer til Bergen for å delta i nyåpningen av Clarion Hotel Admiral torsdag 8. mai. Flere prominente gjester og gode kunder er invitert, og det blir høy glam-faktor på den røde løperen.

Hotelldirektør, Kjetil Røed, er strålende fornøyd.

- Endelig kan vi få vist frem hotellet vårt til kunder, samarbeidspartnere og gjester. Etter 14 måneder med renovering, er det med stolthet vi nå åpner dørene og ønsker både turister og lokalbefolkningen velkommen til «nye» Clarion Hotel Admiral, sier han.

Ny klimastandard

Hele 104 rom og bad er pusset opp, og hotellet har fått ny restaurant (bildet), bar og uteservering, samt nytt kjøkken, lobby og resepsjon.

Som et ledd i miljøsatsingen til DNB Livsforsikring og Nordic Choice Hotels har det blitt innført kraftfulle klimatiltak. Et nytt aggregat med varmegjenvinningsverdi på over 80 prosent er installert, i tillegg til at alle vinduer er byttet ut. Fellesarealene i første etasje blir varmet opp av vannbåren oppvarming, som er koblet til fjernvarme fra BKK Varme. Det legges også opp til at varmt forbruksvann skal tilknyttes fjernvarme.

Til og med tappevannet er blitt mer miljøvennlig. Overskuddsvarme fra kjøl og fryseanlegg skal utnyttes til forvarming av varmt tappevann. Da utnyttes det 10-15 kWh pr kvadratmeter som ellers hadde gått til spille. Samlet vil disse energitiltakene føre til en besparelse på ca. 50 kWh pr kvadratmeter i året.

Miljøavtale mellom DNB Næringseiendom og Nordic Choice Hotels

– Vi har et sterkt søkelys på å forbedre miljøstandarden på alle eiendommene våre. Etter renoveringen er Clarion Hotel Admiral blitt et av Bergens flotteste og mest miljøvennlige hoteller, sier administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge.

Det er en miljøavtale mellom DNB Næringseiendom og Nordic Choice Hotels som har gjort satsingen mulig. Miljøavtalen er inngått for å forsterke samarbeidet og tydeliggjøre ambisjonene innenfor satsningen på miljøarbeidet.

– Med denne avtalen har Clarion Hotel Admiral blitt et forbilde for andre hoteller. I Nordic Choice er vi opptatt av å ta ansvar utenfor hotelltrappa, fordi vi vet at hotelldriften har konsekvenser for samfunn rundt oss og klima. Avtalen med DNB Næringseiendom og tiltakene som følger med, er et viktig steg i riktig retning, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Ny restaurant

Den nye restauranten på Clarion Admiral i Bergen.

Den internasjonale kjendiskokken Marcus Samuelsson besøkte Clarion Hotel Admiral når restaurantkonseptet Kitchen & Table ble lansert på hotellet i november. Restauranten har blitt en stor suksess, og store deler av Bergens befolkning har allerede vært innom.

- Vår nye restaurant Kitchen & Table er blitt varmt mottatt av både bergensere og hotellgjester. Etter gode omtaler i pressen, samt et helt nytt konsept hvor vi bruker lokale råvarer med smaker fra Manhattan, har vi skapt en restaurant som Bergen har manglet. Matopplevelse, service og fantastiske omgivelser er noe av det vi har hatt fokus på for å lage byens mest spennende restaurant. Vi kaller det «Fun Dining» og ikke fine dining, sier Røed. - Fra 1. mai ble også all mat på Clarion Hotels palmeoljefri. Dette gjelder også på Kitchen & Table.

Samuelsson er en internasjonalt anerkjent kokk og opinionsleder innen kostholdsspørsmål. Han har oppnådd en rekke utnevnelser for sine restaurantprosjekter, blant annet i New York Times, og han har hatt æren av å være kokken til President Obama under en statsmiddag. I dag er Samuelsson basert i New York hvor han driver sin stjernespekkede restaurant Red Rooster i Harlem på Manhattan.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS