JesperHøstWorldClass1

Klart for nordisk finale i Bartender-VM

Tirsdag 3. og onsdag 4. juni samles de 27 beste bartenderne fra Norge, Sverige og Danmark på Holmens Kanal Cocktailbar og Hotel d' Angleterre i København. I den nordisk delfinalen kjemper finalistene om bare tre finaleplasser i Diageo World Class, verdens største bartenderkonkurranse.

Publisert

Jesper Høst er en av de norske deltakerne i den nordiske finalen av World Class, som arrangeres tirsdag 3. og onsdag 4. juni. (Foto: Arkiv)

Vi glemmer alt av tradisjonelle blandede drinker når de beste bartenderne fra Norge, Sverige og Danmark samles for å kjempe med sine kreative cocktailer.

I luksuriøse omgivelser i hjertet av København skal de 27 deltakerne som har gått videre fra de to første kvalifiseringsrundene kjempe om en plass i den globale finalen i Diageo World Class, verdens mest prestisjefylte konkurranse for bartendere.

Norske deltakere

De norske deltakerne er Fridtjof Jahnsen, No.19 & Bar Boca, Elise Olsen, To rom og kjøkken, Jørgen Dons, Raus, Jesper Høst, No.19, Christian Kruse, Bristol bar, Niclaes Norstad, Bristol bar og Jolanta Malczewska, Holmen Bar.

Norske Monica Berg, som var finalist I World Class i 2013, er med i juryen.

Over to dager

Monica Berg, som kom til den globale finalen i fjor, er i år med i juryen. (Foto: Arkiv)

Konkurransen går over to dager og etter 2 utfordringer på den første dagen kommer kun seks bartendere til å stå igjen og konkurrere om de tre nordiske finaleplassene, samt tittelen «Bartender of the Nordics».

Bartenderne blir bedømt av et erfarent dommerpanel bestående av bransjeeksperter, tidligere vinnere og deltakere som nøye vurderer prestasjonene deres under konkurransen. For å få fatt i en av de tre ettertraktede finaleplassene i det som kalles bartendernes VM, kreves det mer enn gode cocktail-oppskrifter. Kreativitet, showmanship og ikke minst morsomme innslag er avgjørende når dommerne endelig avgjør hvem som fortjener å gå videre til Skottland og London i juli, der den globale finalen foregår.

– Det største for en bartender

– World Class er noe av det største en bartender får oppleve. Det er et intenst og hardt konkurranseforløp, og man kan ikke sove seg til seier. Jeg deltok i den globale finalen i fjor, så jeg vet hva som trengs for å gå hele veien. I år ser jeg fram til å bli inspirert og oppleve hva deltakerne finner på for å heve nivået, sier Monica Berg, som kom på 5 plass i den globale finalen ifjor. Monica har siden den gang flyttet til London og jobber idag som barsjef på den anerkjente restauranten Pollen Street Social.

På et tog i Storbritannia

Mens fjorårets globale finale tok sted på et cruiseskip i Middelhavet, stiger 50 bartendere fra hele verden i år om bord på et tog fra Skottland med endestasjon i London. Over fire dager skal deltakerne demonstrere sitt talent og ferdigheter ved å sette sammen morsomme, oppfinnsomme og dekorative cocktails som fungerer som inspirasjon for hele bransjen, og viser de nyeste trendene innenfor bartending.

I den globale finalen har alle med interesse for cocktails mulighet til å oppleve master classes, temakvelder og selv prøve de utfordringene som profesjonelle bartendere står overfor. Dette er første gang at konkurransen, som går på det sjette året, åpner for publikum.

Venue dag 1, 3. juni 2014

Holmens Kanal Cocktailbar

Holmens Kanal 7

1060 København K

Program

10:30-13:00: Første konkurranse begynner

13:30-16:30: Andre konkurranse begynner

17:30: De første seks finalistene blir kåret

Venue dag 2, 4. juni 2014

Hotel d’Angleterre

Kongens Nytorv 34

1050 København K

Program

16:00: Dørene åpner

17:00: Underholdning v. Monte Carlo

17:30: De seks finalistene konkurrerer

19:30: Live Music v. Christopher

20:00: Kåring av de tre finalistene

20:30: De tre finalistene konkurrerer i en speed challenge-konkurranse

22:15: Kåring av «Bartender of the Nordics»

Deltakere i den nordiske finalen

Norge:

Fridtjof Jahnsen, No.19 & Bar Boca

Elise Olsen, To rom og kjøkken

Jørgen Dons, Raus

Jesper Høst, No.19

Christian Kruse, Bristol bar

Niclaes Norstad, Bristol bar

Jolanta Malczewska, Holmen Bar

Danmark:

Bastian Leander Andersen, St. Pauls Apothek

Toke Christensen, Lidkoeb

Jannick Gram, Balthazar

Anders Henze-Pedersen, Madam Chu’s

Jonas B. Andersen, Strøm

René Hedeland Larsen, Ruby

Stefano Censi, d'Angleterre

Kasper Riewe Henriksen, Duck and Cover

Hardeep Rehal, 1105

Nikolaj Brøndsted, Mash

Sverige:

Karl-Martin Edin, Rex Bar

Jens Dahlberg, Nosh & Chow

George Kaponis, AG

Daniel Westman, Farang

Daniel Konradsson, Invito

Joakim Olsson, Avalon

Joakim Liljekvist, Farang

Rikard Enell, Taverna Brillo

Verona Neves, Moosehead

Christoffer Johansson, Avalon

Dommerpanelet:

Eric Lorincz, WC Global Bartender of the year 2010, Savoy Hotel London

Alex Kratena, Head Bartender Artesian Bar London

Marian Beke, Nightjar Bar London

Monica Berg, 2013 WC-finalist Norge

Hasse Bank Johanssen, 2013 WC-finalist Danmark

Mathin Lundgren, Indiscreet, Sverige

Diageo World Class

Diageo World Class er verdens største og mest prestisjefylte bartenderkonkurranse. Så langt har 15 000 bartendere fra 50 land vært gjennom konkurransen, som har eksistert i seks år.

I konkurranseforløpet testes bartendernes mixologi-ferdigheter, og underveis skaper dette eksepsjonelle drikkeopplevelser som tar bartenderfaget til nye høyder.

Diageo World Class gir også bartenderne veiledning og opplæring gjennom partnerskap med noen av bransjens mest erfarne aktører, og vinneren går rett til topps i den internasjonale eliteserien.

Bartenderne konkurrerer i en rekke utfordringer som er basert på Diageos portefølje av reserve-brands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS