Kokk yay-1076592

Equip’Hotel håper på flere nordiske gjester

I november arrangeres en av Europas mest anerkjente hotellmesser, Equip’Hotel, i Paris. I fem dager har du anledning til å se fremtidens trender i bransjen. Nå ønsker arrangøren enda flere gjester fra Norden.

Publisert

Illustrasjonsfoto: YAY

På messen i Port De Versailles, som arrangeres fra søndag 16. til torsdag 20. november, finner du hele 1600 utstillere.

Av dem kommer om lag 25 prosent fra andre land enn Frankrike (økning på fem prosent fra 2012).

Enda flere utlendinger

110 000 personer gjestet Equip'Hotel i 2012. (Foto: EquipHotel.com)

Messen arrangeres annet hvert år, og i 2012 var de drøyt 110 000 besøkende innenfor portene. 18,4 prosent av disse kom fra andre land enn Frankrike.

– Et av våre mål for årets messe er å trekke enda flere utenlandske gjester. Normalt er det flest utenlandske gjester fra Belgia og Italia, men i år setter vi inn en markedsføringsoffensiv også andre steder i verden, deriblant i Norden, forteller Delphine Gelly, som har ansvaret for den internasjonale markedsføringen av messen.

Sentralt i Paris

Porte De Versailles ligger for øvrig sentralt i Paris, omtrent 4-5 kilometer i luftlinje rett sør for Eiffel-tårnet.

Messen fordeler seg over hele fem store haller, som strekker seg totalt over hele 100 000 kvadratmeter, så skal du innom kan det være en fordel å orientere seg på forhånd.

Her er årets temaer i de forskjellige messehallene:

«Cook & serve» (mat og drikke, utstyr etc.)

«Conceive & design» (interiørdesign, møbler, lys etc.)

«Clean & maintain» (hygiene, vask etc.)

«Welcome & relax» (bad, spa, fitness etc.)

«Manage & connect» (hotellkjeder, teknologi etc.)

Interiør sentralt

Et av de sentrale delene av årets messe er interiør. (Foto: EquipHotel.com)

De franske Michelin-kokkene kjenner sin besøkelsestid, og for to år siden var ikke mindre enn 70 Michelin-kokker representert i messelokalene.

Et av de sentrale delene av årets messe er interiør, og ønsker du å se hva som rører seg og hvilke trender som kommer, er dette stedet.

Norske Trond Ramsøskar, som er leder i Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening, er for øvrig en av «ambassadørene» for messen.

Equip’Hotel i et nøtteskall

Equip’Hotel dekker et samlet utstillingsareale på 100 000 kvadratmeter, og omfatter et komplett tilbud av tjenester og løsninger til hoteller og restauranter. Utstillingen er konsentrert om fem hovedområder.

● Cook & Serve:Borddekking, kaffemaskiner, kjøkkenutstyr, mat- og drikkevare, skilt og

aksessoarer, engangsartikler.

● Conceive and Design: Innredning og ombygging, dekorasjon, belysning, møbler, m.m.

● Clean & Maintain:Vaskeri og hygiene.

● Welcome & Relax:Sengetøy, bekledning, badeværelser, trening, velvære og spa.

● Manage & Connect:Hotellkjeder og teknologi, service og rådgivning

Studio Equip’Hotel 2014 dekoder trendene

Nye konsepter og trender vil bli forklart gjennom åtte utstillingsvinduer, som gir et samlet bilde av hva som rører seg i bransjen:

• Studio des chefs:

Et område som er avsatt for kokkekonkurranser, der toppkvalifiserte kjøkkensjefer, morgendagens stjerner og eksperter på masse-catering, deler sine visjoner om matlaging.

• Studio bar:

Studio Bar viser siste nytt og alt som allerede finnes av utstyr for barer. Det er et utstillingsområde øremerket alle etablissementer som omfatter en bar.

• Studio Arts de la table:

Dette er et showroom, tegnet av Sylvie Amar, som vil vise siste nytt i utstyr og løsninger for restaurantbord, beregnet på alle som arbeider med dekketøy.

• Studio Deco:

Et forum viet trender i interiørdesign og møblering, komfort og service for hotell- og cateringbransjens kunder.

• Studio Cuisine - Nytt

Dette er en av nyhetene i 2014, et område avsatt for utviklingen innen det profesjonelle kjøkken, fra kjøkkenutstyr til elektriske hjelpemidler, rengjøring osv.

• Resto des chefs:

En gourmet restaurant med en rating tilsvarende to stjerner i Guide Michelin, med et åpent kjøkken, produsert av Electrolux.

• Resto des chefs de collectivités – Nytt

Dette er også en av nyhetene i 2014, en direkte opplevelse av hva som skjer i et kjøkken for masse-catering, med fullt innsyn i alt som foregår, og med løpende kommentarer.

• Room studio:

Seks arkitekter, seks hotellrom, som viser siste nytt av innredningstrender og løsninger, under artistisk ledelse av Thierry Virvaire.

Equip’Hotel i tall (2012)

110 647 besøkende (økning på 3,3 pst i forhold til 2010), hvorav 18,4 % fra land utenfor Frankrike (opp 9 % fra 2010)

1600 utstillere – 30 pst av dem internasjonale

Over 500 foredragsholdere (konferanser og rundebordsamtaler) fra 20 nasjoner

352 kjøkkensjefer, hvorav 70 med Michelin stjerner

15 kulinariske konkurranser med over 200 kandidater

Mer enn 6 000 måltider servert på messen

15 trend studios – 250 events og live-demonstrasjoner

81 000 hotellrom i Paris

Paris har årlig omtrent 29 millioner turister. 81 000 hotellrom fordelt på cirka 1470 hoteller står klare for å huse gjestene i løpet av året.

Les mye mer om messen på Equiphotel.com

"
Powered by Labrador CMS