Operaen og Thon Hotel Opera (4)

Det blir ingen hotellstreik

Hotellansatte på Clarion Hotel Royal Christiania, Scandic Edderkoppen, Radisson Blu Oslo Plaza, Thon Hotel Opera og Grand Hotel Karl Johan og 64 andre hoteller i Norge blir likevel å finne på hotellet mandag morgen. Det blir ingen streik. Ifølge Fellesforbundet er lønnstillegget mer enn doblet sammenlignet med det opprinnelige tilbudet.

Publisert

Det blir ingen streik på Thon Hotel Opera og 68 andre norske hoteller fra mandag morgen. (Foto: Morten Holt)

Mer enn 2600 ansatte ved 69 hoteller landet rundt skulle etter planen streike fra mandag morgen, men den varslede hotell- og restaurantstreiken er avblåst.

Doblet sammenlignet med det opprinnelige tilbudet

Partene, Fellesforbundet og NHO Reiseliv, Partene var samlet hos Riksmekleren i flere timer lørdag ettermiddag, og etter hvert kom de til en løsning.

– Vi har nå kommet frem til et forslag som er anbefalt av begge parter, sier mekler Elisabeth Stenwig.

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet som er oppnådd. Vi har faktisk fått mer i generelt tillegg til alle enn det vi krevde under meklingen, og jeg er ikke sikker på om en konflikt ville gitt noe særlig mer, sier forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet til Aftenposten.no.

Til uravstemning

– Forslaget er nå forbedret på to områder: En forpliktende utredning om lokale forhandlinger i denne avtaleperioden, og et bedre økonomisk resultat, sier Delp til NRK.no.

Det enstemmig anbefalte forslaget vil nå bli sendt ut til uravstemning blant de berørte medlemmene torsdag 22. mai. Alle medlemmer skal gå på arbeid som vanlig mandag morgen, skriver NRK.no.

Forslaget innebærer at alle får et tillegg på 5,06 kroner. Dette er summen av et generelt tillegg, garantitillegg og økning av satsene. Det forslaget som ble nedstemt ville gitt et generelt tillegg til alle på to kroner.

– Blir dyrt for distriksbedriftene

Jostein Hansen i NHO Reiseliv forteller at de har økt tilbudet betydelig.

– Vi er fornøyd med at det ikke ble konflikt, samtidig som vi er litt bekymret for at det ble vel dyrt. Særlig for distriktsbedriftene kan dette bli tøft, sier forhandlingsleder Jostein Hansen i NHO Reiseliv til NRK.no.

"
Powered by Labrador CMS