Planday Creandum2

Creandum investerer i Planday

Planday, «Software as a service»-selskapet for personalhåndtering har hentet inn 25 millioner svenske kroner fra investeringsselskapet Creandum. Creandum har tidligere investert i og bidratt til internasjonal suksess for selskaper som Spotify, iZettle, VideoPlaza, Vivino og Autobutler.

Publisert

Finansieringen skal benyttes for å sikre internasjonal ekspansjon. Christian Brøndum, administrerende direktør i Planday, sier selskapet har vokst organisk, og at de har vært lønnsomme fra første dag.

– Vi henter inn kapital for å akselerere vår internasjonale ekspansjon da vi vil ta vare på denne milliardmuligheten. I 2013 begynte vi å jakte på finansiering, og i vår søken fant vi et investeringsselskap som både kan bidra med penger og kompetanse, og som forstår våre eksisterende og fremtidige utfordringer, sier han.

For alle plattformer

Plandays softwareløsning forenkler bedrifters vaktplanlegging, vaktbytter, kommunikasjon, HR og lønnsutbetalinger. I dag håndterer majoriteten av små og mellomstore bedrifter dette med lite effektive whiteboards eller excel-ark. Det er her

Planday har hentet sin nisje, altså via å utvikle et online-verktøy som er tilgjengelig for alle typer plattformer som iPhone, Android, Windows eller Mac.

Økt satsning i Norge

I tillegg til å satse internasjonalt betyr investeringen at Planday vil satse på ytterligere vekst i Norge. Planday åpnet sitt Oslo-kontor i september i fjor, og kapitalutvidelsen innebærer også økt satsning på det norske markedet.

– De nye reglene for personallister gjør Norge til et spesielt interessant marked. Norske bedrifter har behov for en løsning som forenkler håndteringen med tanke på det nye regelverket og vaktlisteutfordringene, sier Christian Brøndum.

100 prosent vekst per år

I løpet av de siste årene har Planday opplevd mer enn 100 prosent vekst per år, og er den absolutt ledende aktøren på det nordiske markedet. Bedrifter i hele verden med fleksibel arbeidstid har de samme utfordringene, være seg om det gjelder å fylle vaktlistene eller om ansatte ønsker å bytte vakter seg i mellom, samtidig som det skal betales ut korrekt lønn.

Gamle løsninger byttes ut

Christian Brøndum sier det er mange små og mellomstore bedrifter i hele verden som Planday kan selge sitt produkt til.

– I løpet av de kommende årene vil mange av disse bedriftene bytte ut sine eksisterende «papir og penn»-løsninger med en moderne og mobil softwareløsning, og vi vil være den foretrukne løsningen. Våre kunder får en direkte «pay back» når de bruker vårt system, og de behøver i prinsippet aldri forlate løsningen. Dette er synonymt med enestående

brukeropplevelse, hvilket har gjort og vil fortsette å gjøre våre kunder veldig fornøyde. Pengene fra Creandum lar oss akselerere alle nødvendige steg for internasjonal suksess. Noe som gir oss en bra sjanse til å bli den globalt ledende aktøren, sier Christian Brøndum.

I Stockholm

Creandum, som holder til i Stockholm og Palo Alto, møtte Planday når selskapet presenterte sin forretningsidé i Silicon Valley i fjor. Johan Brenner, partner i Creandum, sier han er overbevist om at Planday har det som kreves for å få internasjonal suksess.

– De har allerede en solid og lojal kundebase, og de har vist at de takler raskt vekst parallelt med det å tjene penger. Det er et enormt marked for software-løsninger som forenkler bedrifters hverdag. Vi har erfaring fra software-selskaper som retter seg spesifikt mot restaurant- og hotellbransjen, hvilket er en av grunnene til at Planday er et perfekt selskap å investere i, sier han.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS