Strinda 2

«Ung restaurant» ble en suksess

10.klasseelever fra sju ungdomsskoler i Sør-Trøndelag fikk nylig en drømmedag på noen av Trondheims beste restauranter og hoteller. De var alle deltakere i «Ung restaurant».

Publisert

Elever fra Hoeggen ungdomsskole på restaurant To Rom og Kjøkken

Elever fra Blussuvoll ungdomsskole ved grytene på restaurant Emilies.

Dette er et rekrutterings og omdømmearrangement utviklet av avdelingsleder for restaurant- og matfag ved Strinda videregående skole, Geir-Rune Larsen og Oi Trøndersk Mat og Drikke AS. Larsen er også medlem av Trondheim Kokkenes Mesterlaug og leder for fagnettverket for restaurant- og matfag i Sør-Trøndelag.

Målet med «Ung restaurant»

– Målet er at 1) ungdommene skal få «smakebit» av restaurant- og hotellbransjen, 2) økt rekruttering til restaurant- og matfagbransjene i Sør-Trøndelag, 3) et positivt omdømme til fagene og bransjen og 4) bidra til økt oppmerksomhet om Trøndelag som matregion, opplyser Larsen.

Elever fra Sistranda skole på Radisson Royal Garden Hotel.

Innsatsvilje

– Håpet er at 10. klassingene vurderer å velgeVG1 Restaurant- og matfag når de søker videregående opplæring 1. mars. Ut fra gleden, innsatsviljen og kunnskapen elevene viste, lover det godt for rekruteringen til yrket, melder Larsen.

Elevene fikk virkelig testet seg på sju av byens meste renommerte kjøkken. Larsen opplyser at tilbakemeldingene fra Emilies et spisested, Britannia Hotell, To Rom og Kjøkken, Radisson Royal Garden Hotel, Søstrene Karlsen, Clarion Hotel & Congress Brattøra og Ai Suma var utelukkende meget positive.

Konkurrerte

Vinnerlaget fra Hommelvik ungdomsskole

Elever fra Charlottenlund ungdomsskole på restaurant Ai Suma.

– Elevene konkurrerte om beste forberedelse og gjennomføring av en treretters middag basert på lokale råvarer, samt oppdekking, presentasjon og servering. Kokkene og servitørene på de ulike bedriftene fungerte som instruktører for ungdomsskoleelevene. Trondheim Kokkenes Mesterlaug stilte opp med sju plassdommere på restaurantene/hotellene gjennom dagen, opplyser Larsen.

Konkurransen pågikk fra kl. 09 til kl. 17 – med bespisning og senere premieutdeling på kvelden med foreldre, representanter fra skolene, politikere, opplæringsavdelingen i fylket, og andre samarbeidspartnere. Det hele skjedde i bankettsalen på Radisson Royal Garden Hotel med over 150 personer til stede.

Uvanlig høyt nivå

Elever fra Sistranda skole på Radisson Royal Garden Hotel sammen med hoveddommer Morten Laupstad fra Famosa Norge AS.

Ifølge dommerne Morten Laupstad (Famosa Norge AS) og Thor-Erik Rosvold (oldermann i Trondheim Kokkenes Mesterlaug) var det et uvanlig høyt nivå på elevenes resultat.

Glad Hommelvik-elev.

Det var til slutt ørsmå detaljer som gjorde at 10. klassingene fra Hommelvik ungdomsskole ble kåret som vinner av «Ung restaurant 2014» av fylkesvaraordfører Arne Braut.

Vinnerlaget fikk kokkejakker med brodering av navn, forstykker «Vinner av Ung Restaurant 2014», og Miyabi-kniver med lasergravering. Knivene er de samme som det norske juniorkokkelandslaget bruker. Sammen med kniven ligger det en personlig hilsen fra juniorlagets kaptein Martin Sveian.

Se film fra «Ung Restaurant» her

Se flere bilder under

"

Elever fra Sistranda skole på Radisson Royal Garden Hotel med hoveddommer Thor Erik Rosvold fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug.

Elever fra Hommelvik ungdomsskole på Clarion Hotel & Congress Brattøra.

Powered by Labrador CMS