Wacs generalprøve1

Suksess i WACS-generalprøven

Denne uka var det kick-off for WACS 2014, som arrangeres i Stavanger til sommeren. Den nordiske middagen symboliserte på beste vis hvordan fagfolk fra konkurrerende landslag og spisesteder kan dra lasset sammen når det trengs.

Publisert

Utvalgte kokketeam fra hvert av de fem nordiske landene gikk sammen om en fem-retters meny under kick-off til sommerens verdenskongress for kokker (WACS 2014) i Stavanger. Her presenterer de hver sin rett og sine kokketeam for 200 gjester under kick-off-middagen på Sola Strand Hotel. Til venstre kjøkkensjef Lars Erik Vesterdal fra Rica Nidelven Hotel i Trondheim.(Foto: NKL)

De nordiske kokkelagene som i juli skal gå sammen om Nordisk Aften under verdenskongressen for kokker (WACS 2014) i Stavanger, leverte en meny som ga mersmak for de 200 utvalgte gjestene på Sola Strand Hotel, samtidig som den 5-retters menyen de samarbeidet om, viste fram og overbeviste gjestene om de enkelte fem lands favoritter og særpreg. En kick-off som skaper forventning.

Slik kan også norsk kystmat se ut: Det norske kokketeamet under kick-off-middagen for Wacs 2014 serverte forrett med blant annet sjøkreps og kamskjell fra Hitra samt kveite fra Hjelmeland.Trondheim-laget fikk hjelp til finishen av sine nordiske kolleger.Og smaken? Blir ikke bedre. I juli gjentas suksessen under Nordisk Aften i Stavanger. (Foto: NKL)

Nordiske toppkokker

Norges tre utvalgte kokker finnes til daglig på Rica Nidelven Hotel i Trondheim. Med en delikat forrett som både lyste og smakte av Kyst-Norge satte de standard for den nordiske menyen.

Kjøkkensjef Lars Erik Vesterdal, Årets kjøkkensjef 2010, hadde plukket med seg sjøkreps og kamskjell fra Hitra, som sammen med kveite fra Hjelmeland utgjorde en smakfull harmoni.

Med på Trondheim-laget var også Lisbeth Størvold og Odd Ivar Jørgensen.

Sverige stilte med tre landslagskokker til middagen, anført av lagleder Jonas Franzèn fra Stockholm.

Danskene ble ledet av Brian Therp, erfaren kjøkkensjef og kokkedommer. Laget på tre fra Island, til daglig å finne på restaurantkjøkkenet på Reykjaviks nye operahus, ble frontet av Bjarni Gunnar Kristinsson. Fra Finland var teamleder Heikki Ahopelto på plass.

Hva de bød på foruten norsk sjømat til forrett? Én smårett til aperitifen fra hvert land, hovedrett med både svin og lam. Og desserten på islandsk-produsert sjokolade i samarbeid med finske bær.

2. til 5. juli i Stavanger

WACS 2014 er hentet til Norge for annen gang av entusiastiske medlemmer av NKL (Norges Kokkemesteres Landsforening).

Fra 2. til 5. juli vil et tusentalls delegater møtes i Stavanger til felles glede og nytte, under mottoet «Taste Norway». Det blir temasamlinger, foredrag, seminarer, uformelle og formelle treff og aktiviteter. I forbindelse med kongressen blir det en utstilling i messehallen ved Stavanger Forum.

Gode opplevelser

Vi vil jo gjerne at gjestene fra hele verden som får oppleve Norge en tidlig sommer, skal reise herfra med gode opplevelser og med lyst til å komme tilbake, sier Elisabeth Bryne i den lokale arrangementskomiteen.

De har derfor lagt opp sosiale utflukter rundt i fylket; med en smak av Fjord-Norge, tradisjonsmat «på landet» med felespill og bunad, men også langbord i landets største og mest moderne veksthus, Miljøgartneriet, sør på Jæren. Utenlandske gjester får også tilbud om en tilrettelagt reise rundt i Norge før eller etter arrangementet.

De drøye 1360 medlemmene i NKL er sannsynligvis norgesmestre i dugnad. Da Norge ble tildelt ansvar for WACS i Chile i 2010, applauderte alle og meldte seg straks til tjeneste. Til sommeren - om 138 dager - går de om bord i skipet «Gamle Sandnes» ved kai i Stavanger der alle «sjauerne» fra norske laug skal bo mens de utfører sin rolle i puslespillet som skal gi «The best WACS ever».

Generalprøve

Denne uka var det kick-off for WACS 2014, som arrangeres i Stavanger til sommeren. Den nordiske middagen symboliserte på beste vis hvordan fagfolk fra konkurrerende landslag og spisesteder kan dra lasset sammen når det trengs. De utvalgte kokke-teamene fra samtlige fem nordiske land fikk noen dager til å lære hverandre bedre å kjenne. I juli er de tilbake med erfaringer både fra samarbeidet, og tilbakemeldinger fra et sakkyndig publikum på flere hundre kokkevenner.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS