Årets Grønne Kokk Are Nordvedt og Tore Carlsson Sægrov (4)

Søkelys på grønn mat

Quality Hotels har det siste året utviklet lunsj- og pausematkonseptet «Grønt og Godt». Målet er å servere mat som gir mer energi og overskudd til hotellets gjester og konferansedeltakere. Én av kjedens kokker, Tore Carlsson Sægrov, ble nylig kåret til Årets Grønne Kokk sammen med Are Nordvedt fra Onda.

Publisert

Are Nordvedt (til venstre) og Tore Carlsson Sægrov under Årets Grønne Kokk. (Foto: Morten Holt)

Tore Carlsson Sægrov, til daglig å finne på Quality Hotel Leangkollen ble kåret til Årets Grønne Kokk under Smak 2014.

Sammen med makker Are Nordtvedt fra restaurant Onda imponerte han juryen med grønne delikatesser.

Tore Carlsson Sægrov. (Foto: Morten Holt)

Grønn kunnskap i kokkefaget

– Vi har jobbet knallhardt for å komme hit, og det kjennes ekstra hyggelig å se at det gir uttelling. Jeg håper konkurransen også kan bidra til å sette enda bedre søkelys på grønn kunnskap i kokkefaget, sier Tore Carlsson Sægrov.

Grønnere meny hos Quality Hotels. (Foto: Morten Holt)

Tore Carlsson Sægrov har tidligere blant annet jobbet på det prisbelønte hotellet The Thief på Tjuvholmen.

Han ble ansatt som kjøkken- og restaurantsjef på Quality Hotel Leangkollen i august, og har med sin kunnskap og kompetanse videreført hotellets matkvalitet og renommé.

«Grønt og Godt» hos Quality Hotels

Quality Hotels har det siste året utviklet lunsj- og pausematkonseptet «Grønt og Godt». Målet er å servere mat som gir mer energi og overskudd til hotellets gjester og konferansedeltakere. Riktige næringsmidler på riktige tidspunkter, betyr bedre lærings- og konsentrasjonsevne samt lavere stressfølelse.

Kjøkken- og restaurantsjef på Quality Hotel Leangkollen, Tore Sægrov (til høyre), jubler sammen med Are Nordtvedt. (Foto: Morten Holt)

– Vi skal være best på møter med rett balanse. Ikke bare er det stort for oss å ha så dyktige kollegaer på Quality Hotel Leangkollen og Quality Hotel Expo. Det er også en viktig markering av det fokuset vi som kjede ønsker å ha på «Grønt og Godt», sier Eivind Tangvik, konserndirektør for Quality Hotels.

Jurymedlem Lise Finckenhagen og Tore Sægrov under Årets Grønne Kokk. (Foto: Morten Holt)

Et forbilde i Nordic Choice

– Det er ingen tvil om at Tore er et forbilde i hele Nordic Choice Hotels. Hans faglige integritet, teft for nye kombinasjoner og fokus på sunne råvarer løfter han opp blant de aller beste. Det er internasjonalt nivå på det Tore leverer, og jeg er derfor stolt at han har valgt Quality Hotel Leangkollen som sin arbeidsplass, sier Petter A. Stordalen, styreleder i Nordic Choice Hotels, som eier hotellkjeden Quality Hotels.

Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt, Kokkenes Mesterlaug, Segers, BAMA og Smak 2014 som arrangerer konkurransen Årets Grønne Kokk.

To medaljer til kokker fra hotellkjeden Quality, viser at den grønne satsingen gir resultater. I samme konkurranse ble Richard Eide Sundal fra Quality Hotel Expo Fornebu tildelt bronse i sammen med Andreas R. Wold fra Spisestedet Feinschmecker.

Powered by Labrador CMS