Fjordland Havregrøt miljøbilde

Ny sunn trendgrøt fra Fjordland

Fjordland har hatt suksess med byggrynsgrøten med bygg fra Skjåk. Nå lanserer de ferdiggrøt på havrekorn. Kokt på melk og langtidskokt havre lages grøten slik som på New Yorks trendy spisesteder.

Publisert

Skal du spise trendy, er det bare å fortsette å spise grøt. Den tidligere så trauste havregrøten serveres på alt fra trestjerners restauranter til Starbucks og McDonalds. Det nye er langtidskokt grøt, lagd på steel-cut havre, og tilbehør som spenner fra fiken og gorgonzola til frysetørkede solbær og spekeskinke.

Nå får du også langtidskokt havregrøt, fersk og spiseklar fra Fjordland.

Langtidskokt

Steel-cut, eller kuttet havre på godt norsk, er populært i USA og på New Yorks trendy spisesteder. Nå er denne type havre på full fart til Europa og inn på det fjordlandske kjøkken. Kuttet havre trenger lang koketid og er mindre bearbeidet enn de valsede lettkokte havregrynene vi kjenner så godt i Norge.

– Vi bruker lang tid når grøten vår kokes. Her er det ingen hurtiggryn som brukes. Den lange koketiden får frem den gode, opprinnelige og nøtteaktige havresmaken. Kornene blir fastere og gir mer tyggemotstand og grøten får en lettere konsistens» forklarer Frank Baer, kokk i Fjordland.

Nyt Norge

Oppskriften er enkel. Med melk hovedsakelig fra Gudbrandsdalen, havre fra Østlandet og litt salt har grøten fått Nyt Norge-merket.

Tilbehør og tapasgrøt

Grøt spises ikke lenger kun på tradisjonelt vis. Vi spiser grøt med spennende toppinger og tilbehør, og grøttapas er blitt et begrep.

Frank Baer anbefaler både bær, frukt, syltetøy, nøtter og spekemat til Fjordlandgrøten. Serveres grøten på tapasvis kan hver enkelt finne sin favorittsmak blant tilbehøret.

Godt for hjertet

– De næringsrike havrekornene er rike på fiber og er en fin kilde til protein. Dette gjør at en porsjon havregrøt fra Fjordland dekker opp mot 20 % av mengde fiber helsemyndighetene anbefaler oss å innta daglig. For de som er opptatt av å ta godt vare på hjertet gir en porsjon.Fjordland Havregrøt i overkant av 2 gram betaglukaner. Dette tilsvarer 2/3 av den mengden som skal til for å oppnå en kolesterolsenkende effekt, sier ernæringsfysiolog i Fjordland, Torill Emblem Nysted.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS