Rica Nidelven lærlinger Rose Davidsen Werkland

Nidelven og Statholdergaarden var best

Kokkelærlingene Leopold P. Rose og Håvard Werkland fra Rica Nidelven var aller best i Norgescup for kokkelærlinger på Jåttå videregående skole i Stavanger. I servitørklassen var det igjen Statholdergaarden-lærlingene som viste seg frem.

Publisert

Rica Nidelvens kokkelærlinger vant Norgescup. Fra venstre Leopold P. Rose, lagleder Christopher W. Davidsen og Håvard Werkland. (Foto: NKL)

Men også kokkelærlingene fra Statholdergaarden hevdet seg. I kokkeklassen endte Jan Hugo Simensen og Gjermund Nygjelten på sølvplass (lagleder Thorbjørn Forster). Tredjeplassen gikk til Siri Olsen og Magnus H. Paaske fra Spiseriet i Stavanger (lagleder Andreas Myhrvold).

Det ble delt fjerdeplass til lærlingene fra Charles & De (Sandnes), det andre laget fra Statholdergaarden (Oslo) og Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik.

I servitørklassen var det lærlinger fra Le Benjamin og Markveien Mat og vinhus (Oslo) som endte på sølvplass, mens de to lærlingene fra Måltider Agder og Bølgen og Moi Kristiandsand endte på bronseplass. Her ble det det delt fjerdeplass mellom Brasserie France (Oslo), Hotell Neptun (Bergen) og To Rom og Kjøkken (Trondheim).

Rica Nidelven imponerer i konkurranser

«Mathotellet» i Trondheim har gjennom flere år produsert kokker til forskjellige konkurranser. Flere av hotellets kokker har hevdet seg med glans i NM i kokkekunst, og under Smak hadde hotellet med deltakere i både NM i konditorikunst og i Årets Masahiro-kokk.

Denne gangen ble kokkelærlingene fra Rica Nidelven ledet og coachet av en annen kokk med konkurranseerfaring, nemlig Christopher W. Davidsen, som nå er kjøkkensjef på Rica Nidelven. Davidsen skal for øvrig representere Norden i Global Chefs Challenge under WACS-konferansen i Stavanger i juli i år.

Begge vinnerlagene i Norgescupen er kvalifisert til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger. En deltakelse her gjør at den norske fagopplæringen i kokkefaget også representeres internasjonalt.

Imponert over nivået

Lærlingene fra Statholdergaarden sikret gull i servitørklassen. (Foto: NKL)

Hoveddommer i kokkeklassen og Norges Bocuse d’Or-deltaker Ørjan Johannessen var svært tilfreds med nivået. Hele 21 kokkelag deltok i semifinalen, og seks av lagene gikk videre til finalen. Det har vært mange gode smaker, og det beste laget vant.

– Nivået har vært meget høyt, men Rica Nidelven var en soleklar vinner, uttaler Johannessen.

Hoveddommer i servitørklassen, Petter Sand Dørstad, sier. – Lærlingene la inn en ekstra innsats, og det var et høyt og jevnt nivå. Det er mange flinke servitørlærlinger vi her har sett i sving de siste dagene, sier Dørstad.

– Et springbrett

NKLs president, Kristine H. Hartviksen, sa i sin tale til de unge talentene at det er fremtidens superkokker og servitører som har konkurrert. Dere har kjempet sammen i to dager og så vidt jeg kan bedømme, har det vært en hard og jevn kamp.

– Å delta i Norgescup er for mange et springbrett videre i karrieren på kjøkkenet. Mange av deltakerne på kokkelandslagene startet sin karriere på Norgescup, og det har vist igjen her i dag hvor mange har vært lagledere, sier Hartviksen.

Bak Norgescupen står Kokkenes Mesterlaug Rogaland, med et stort antall frivillige ildsjeler som er opptatt av å fremme fagopplæringen av fremtidens kokker og servitører.

Powered by Labrador CMS