Cantillon Swanze Day

Zwanze Day og ølbokforfatter hos Nøgne Ø

Nøgne Ø inviterer til Zwanze Day på bryggeriet for andre året på rad. Årets Zwanze-brygg blir servert på kun 46 steder i verden på nøyaktig samme tid lørdag 14.september, og er brygget av det belgiske bryggeriet Cantillon, som vi står som importør for.

Publisert

I Grimstad blir ølet servert klokka 21.00, og vi ønsker velkommen på bryggeriet fra kl. 18.00.

Årets Zwanze-øl er et overgjæret øl brygget i klosterstil, blandet med en dobbelt spontangjæret lambic.

«I Brussel betyr Zwanze en spøkefugl, og vi ønsker dere velkommen til en hyggelig og morsom kveld hos oss på Nøgne Ø. Det vil også bli live-streaming fra ølbaren Moeder Lambic i Belgia, når fatet åpnes klokken 21», heter det i en pressemelding fra Nøgne Ø.

Les mer om Zwanze Day her

Ølbokforfatter gjester bryggeriet

Samme dag gjester en av verdens mest kjente ølskribenter. Tim Webb, Nøgne Ø. Han signerer sin nye bok «Den nye store ølboka», og vil snakke litt om boken og om øl generelt.

De siste par tiårene har avdøde Michael Jacksons «Den store ølboken» oppnådd kultstatus både i Norge og internasjonalt. Innen den ble utsolgt for et par år siden hadde den solgt en million eksemplarer i originalutgaven og 13 000 i Norge.

«Den nye store ølboka» har satt seg som mål å videreføre posisjonen som den fremste internasjonale ølbibelen. Tim Webb er, som sin forgjenger Michael Jackson, en av verdens meste kjente ølskribenter og fremtredende i CAMRA (Campaign of Real Ale) i England. Stephen Beaumont har en tilsvarende posisjon fra sitt ståsted i Canada. I forordet retter de begge en stor takk og honnør til sin legendariske forgjenger og inspirasjonskilde Michael Jackson.

I ølets fotspor

Boka er rikt illustrert med en tiltalende design i stort format, og tar oss med på en fascinerende reise i ølets fotspor: Hvordan det har oppstått, om ulike ølsorter og om hvordan de drikkes og brukes rundt om i verden.

Her fortelles om øl fra Skandinavia, Sentral-Europa Amerika, Asia og Afrika; om produksjonsmåter, drikkekulturer og bruk av øl til og i mat. Og ikke minst viser forfatterne hvordan småskalaøl harfått sin renessanse de senere årene, slik vi også kjenner utviklingen fra Norge.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS