Oktoberfest Svalbard

Verden nordligste oktoberfest

For femte år på rad arranger Spitsbergen Travel verdens nordligste Oktoberfest – på Svalbard. Du trenger altså ikke dra til Tyskland for å drikke halvlitere til momsfri pris. I Longyearbyen kan du smake deg gjennom et omfattende utvalg av 107 forskjellige skummende varianter, naturligvis akkompagnert av ompa-musikk.

Publisert

På ettermiddagen torsdag 26. september braker det løs med parade gjennom sentrum av Longyearbyen. Deretter blir det offisiell åpning ved Torkjell Berulfsen.

Høydepunkter inkluderer kåring av Årets Mustasje og Frøken Oktoberfest, gratis smaksprøver og foredrag om øl med Mack Bryggeri, Gotlands Bryggeri (SV) og Coisbo Bryggeri (DK) og båttur på Isfjorden med MS Langøysund til den russiske bosetningen Barentsburg.Det vil også være verdenslansering av Bruvik Times klokkemodell Svalbard. Programmet er fullspekket i tre dager til ende, melder arrangøren.

Søkelys på mat

Oktoberfesten på Svalbard er mer enn bare øl og hygge, det er også søkelys på mat.

Festivalens første dag er på fårikålens dag, og dette markeres med en stor fårikålbuffé både i festivalteltet og Barentz Pub & Spiseri.

I Restaurant Nansen vil det torsdag og fredag bli servert øl-bryggermiddager, hvor man får prøve øl og mat i kombinasjon, godt ledet av bryggerimestere. Lørdag tilbyr vi en øl- og akevittmiddag ledet av Torkjell Berulfsen og Halvor Heuch. I festivalteltet grilles ølpølser og hel pattegris.

Underholdning

I år spiller Blindfold, Farriskameratene, Spitzbergen Schnapskapelle og Store Norske Mandskor står for underholdningen under årets Oktoberfest. Dessuten blir det after-pils i Barentz Pub & Spiseri hver kveld med Café Olai.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS