Thief Chefs 4 Design Johan Laursen tv

The Thief til London Design Festival

For 10. året på rad presenteres det beste innen norsk design under fanen «100 % Norway» på London Design Festival. I år står Hildring Norway og The Thief bak et kulinarisk innslag som setter både norsk sjømat og design på kartet.

Publisert

Teamet fra The Thief under ledelsen av Johan Laursen (til venstre).

Utstillingen er et samarbeid mellom den norske ambassaden i London, Utenriksdepartementet og Norsk Designråd.

I samarbeid med Hildring Norway, har den anerkjente kjøkkensjefen Johan Laursen fra restaurant Fru K på The Thief, lagd en spennende matpresentasjon i norske designobjekter. Resultatet ble presentert under åpningen av «100 % Norway» på Walk Gallery i London onsdag 17.september.

Bærekraftig sjømat

– Bærekraftig sjømat av nordisk opprinnelse, kombinert med norske design, utgjør filosofien bak det norske bidraget. For meg er det nettopp kombinasjonen av spennende designobjekter, lokale kvalitetsråvarer og til slutt en dash av kreativitet som skaper en ekte kulinarisk opplevelse, sier Johan Laursen, kjøkkensjef på Fru K.

De nordiske råvarene serveres på nytenkende serveringsobjekter designet av Runa Klock og Marte Frøystad. Serien er produsert av Figgjo under navnet Sans og består av tre ulike skjellformede skåler. Skålene er spesialtilpasset munnhulen og tungens smakssoner for salt, søtt, bittert og umami.

Les også: Ny sjef på The Thief

Gir designtalenter plass

"

The Thief gir vi designtalenter fremtredende plass både på hotellet og i restauranten, fordi vi elsker moderne design. Derfor er vi ekstra stolte av å bidra under «100 % Norway»-utstillingen på London Design Festival, sier Johan Laursen.

Laursen er tidligere souschef på restauranten Maaemo i Oslo, som er landets eneste restaurant med to Michelin-stjerner. Den erfarne kokken har også konkurrert både i OL og VM.

– Hildring Norway’s oppgave er å øke verdien av norsk sjømat gjennom innovasjon og samarbeidskonsepter. Å delta på «100 % Norway» sammen med en av Norges beste kokker, er en unik mulighet til å vise nordiske råvarer fra sin beste side, sier Linda Rostad fra Hildring Norway.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS