Bengt Sjøstrøm Oslo Kongressenter1

Tar konferansematen til nye høyder

I samarbeid med den kjente svenske TV-kokken Bengt Sjöström, lanserer Oslo Kongressenter Matfest, et helt nytt matkonsept for konferanser inspirert av det nordiske kjøkken.

Publisert

Bengt Sjöström tar konferansematen på Oslo Kongressenter til nye høyder. (Foto: Oslo Kongressenter)

– Det har vært en utrolig reise, der alle som jobber her har bidratt til å skape noe som er helt unikt. Vi har sammen plukket jordbær til våre smoothies og desserter, vi har besøkt Eggedgård og sett hvordan de produserer Matfest-aperitiffen, Liereple, vi har besøkt dyrene som gir oss kjøttet og smakt oss gjennom de klassiske nordiske råvarene. Sammen har vi skapt en virkelig Matfest!

Nye forventninger til konferansemat

De ansatte på Oslo Kongressenter på bærtur!(Foto: Oslo Kongressenter)

Bengt Sjöström er en av Sveriges mest populære og respekterte kokker, kjent fra TV4 og en hel rekke restauranter, både som eier og kjøkkensjef.

Nå er han entusiastisk til stede på Oslo Kongressenter for å snu opp-ned på nordmenns forventninger om konferansemat.

– Hvorfor skal våre gjester kreve mindre av maten når de er på kongress eller seminar? Det er nettopp her man trenger å hente mest inspirasjon og energi, sier Bengt Sjöström, som sammen med resten av staben ved Oslo Kongressenter har utviklet en meny basert på visjonen om at måltidene skal være like viktige som det avanserte utstyret i møterommet.

Navnet Matfest forplikter

Oslo Kongressenter.(Foto: Oslo Kongressenter)

Resultatet er en meny der kvaliteten på hver eneste tallerken til over 1000 personer kan garanteres å holde samme høye nivå. Navnet Matfest forplikter.

– Du kommer til å merke det på de nystekte rundstykkene. På Liereple-aperitiffen fra Egge gård. På de spenstige råvarene. Menyen er konsekvent utformet etter verdiene renhet, enkelhet, friskhet, mangfold og matglede. Det er derfor vi våger å kalle det Matfest, forteller Sjöström og forklarer hva som ligger i begrepet.

– Matfest blir det når laksen er like mør på hver tallerken, sausen like lun, salaten like crispy. Det er veldig ambisiøst, veldig inspirerende, men, først og fremst, veldig, veldig godt!

Kjøpte jordbæråker i Lier!

Oslo Kongressenter kjøpte like godt en jordbæråker for å sikre gode råvarer.(Foto: Oslo Kongressenter)

– Vi har jobbet med konseptet siden årsskiftet. Det var da Bengt Sjöström, kjøkkensjef og gastronomisk leder, begynte hos oss. Det nye konseptet bygger på nordisk, regionalt, smak og matglede. Tradisjonell mat, men med en moderne vri. Det er stort fokus på råvarer. Og det som er spesielt her er at vi kickstartet sesongen med å sende ut alle ansatte i jordbæråkeren for å plukke jordbær til våre smoothies og desserter, opplyser Helena Ahlmén på Oslo Kongressenter, og legger til.

– Før sommeren kom det et hepatitt-alarm på importerte bær. Vi løste dette med å kjøpe en hel jordbæråker, ett tonn kontrollerte jordbær, i Lier. I Lier besøkte vi også Egge gård som produserer Liereple. Der gikk vi gjennom hele prosessen frem til sluttproduktet. Liereple er nå et fast innslag i alle konferanselunsjer!

Oslo Kongressenter

(Foto: Oslo Kongressenter)

Oslo Kongressenter har 20 lokaler i ulike størrelser samlet under ett tak. Senteret skreddersyr alt fra mindre møter til større konferanser, banketter, julebord, events, messer og konserter for rundt 150 000 deltakere fordelt på over 1000 arrangementer i løpet av året. Stedet er allerede kjent for komfortable og fleksible lokaler, topp teknisk utstyr og serviceinnstilte medarbeidere. Nå tar Oslo Kongressenter konseptet til nye høyder og lanserer Matfest i samarbeid med den kjente svenske kokken Bengt Sjöström.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS