Petter A Stordalen Jubel

Størst i Norge – størst i Norden

Den ferske bransjerapporten «Norsk Hotellnæring 2013» viser at Nordic Choice Hotels er størst i både Norge og Norden. Etter mange år med vekst er hotellselskapet nå landets største aktør med en markedsandel på 18,6 prosent.

Publisert

Petter A. Stordalen og Nordic Choice Hotels er store i Norden.

«Norsk Hotellnæring 2013» er laget og publisert av Horwath Consulting i samarbeid med Innovasjon Norge og DNB. Rapporten slår fast at Nordic Choice er Nordens størst hotellselskap målt i antall hoteller. Med totalt 27 547 rom har hotellselskapet også passert Scandic i antall rom, skrives det i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

– Hele bransjen legger bak seg et tøft år preget av utfordrende markedskrefter. Det er derfor ekstra tilfredsstillende å se at Nordic Choice fortsetter å kapre markedsandeler i et krevende konkurranselandskap samtidig som vi kan vise til lønnsom vekst, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Størst i byene

Fra The Oslo Suite på The Thief.

Tallene som presenteres viser tydelig at Nordic Choice dominerer som markedsleder i mange av landets største byer. I Bergen har selskapet en romandel på 21,2 prosent. I Trondheim og Stavanger er selskapet størst med en romandel på respektive 30,5 prosent og 33,9 prosent. Også i Kristiansand og på Gardermoen er Nordic Choice markedsledende med over 1/3 av rommene. I løpet av 2014 åpner hotellselskapet to nye hoteller i Tromsø, som gjør at de også der blir markedsledende.

– Mye av kapasitetsutviklingen skjer i de største byene i Norge. For oss er det strategisk viktig å være godt representert i disse byene. Gjennom vår multibrandingstrategi kan våre hotellkjeder etablere seg i samme by og tilby hotellprodukter som retter seg mot ulike kundesegment, sier Torgeir Silseth.

Bransjens mest tilfredse gjester

Nordic Choice har tilfredse gjester.

Hvert år måler Norsk Kundebarometer kundetilfredshet og lojalitet til bransjens største aktører. Også disse resultantene er presentert i rapporten fra Horwath Consulting. Undersøkelsen viser at Nordic Choice går forbi fjorårets vinner Rica og troner øverst på listen over hotellselskapene med høyest kundetilfredshet i 2013.

I løpet av 2013 øker Nordic Choice hotellporteføljen med ytterligere 9 hoteller. I slutten av august åpnet Quality Hotel Friends med beliggenhet ved den nye nasjonalarenaen Friends Arena i Solna utenfor Stockholm. I september åpnet Comfort Hotel Winn i Umeå, og i desember er det Clarion Hotel Luleå sin tur.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS