Quality Astoria Hotel Hamar

Stordalen kjøper Hamar-hotell

Petter A. Stordalen-selskapet Home Capital har kjøpt Quality Astoria Hotel i Hamar av BN Bank for 76 millioner kroner. Nordic Choice Hotels har i mange år hatt Astoria Hotell i porteføljen, men nå overtar de også eierskapet. Driften er det imidlertid Truls Eide og hans heleide Hamar Hotelldrift AS som har stått for de siste 16 årene.

Publisert

Petter Stordalen kommenterer i kjent stil: – Vi skal gi Hamar det kvalitetshotellet byen fortjener, uttaler han til Hamar Arbeiderblad.

Nå skal nye rom bygges, og hotellet skal på sikt bli et Clarion Collection-hotell. Nordic Choice overtar fullt og holdent driften fra 1. oktober 2013.

Fortsatt Nellys Pub

Etter å ha drevet Quality Astoria Hotel siden 1997 ser Truls Eide nå frem til en tidlig pensjon. Han vil beholde driften av puben Nelly i hotellets underetasje for å ha noe å drive med, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Eide uttaler at Nordic Choice-kjedens satsing på hotellet i Hamar vil komme både hele byen og alle ansatte til gode. Kjøpet er da også godt mottatt blant de om lag 30 ansatte, ifølge avisen.

Blir Clarion Collection

– Vi skal bygge ut med om lag 30-40 nye rom i det eksisterende hybelbygget, og oppgradere hele hotellet. Vi ser for oss at dagens Quality-hotell vil bli løftet til premiumbetegnelsen Clarion Collection. Dere skal få det hotellet dere mangler og fortjener, sier Stordalen.

Ombyggingen skal etter planen starte i 2014.

Hotellet ble bygd i 1939, og har i dag 76 rom. Selve hotellet er på om lag 6000 kvadratmeter. I tillegg til hotellet inngår blant annet hybelbygg og hjørnelokalene til Optiker Giset i den nå solgte eiendommen på 10 000 kvadratmeter.

"
Powered by Labrador CMS