Saveurs de Norvege

Smaken av Norge på kunstutstilling i Paris

Det fransk-norske selskapet Saveurs de Norvège (Smaken av Norge) står bak organisering og servering av norske matspesialiteter når Kronprinsesse Mette-Marit og den franske utenriksministeren Laurent Fabius åpner kunsthåndverksutstillingen «Révélations» i Paris 11. september.

Publisert

De tre "norskfranske" damene som står bak Saveurs de Norvege. Fra venstre Laila Thortveit, Eidis W. Biehler og Tone Flisnes Collomb-Rey (Foto: Privat)

Her er noen av de norske produkter som er representert i Paris:

* Kveite fra Sognefjorden

* Bømlo Prima laks

* Knudenost fra Jæren

* Hjortepølse og røkelaks fra Svanøy

* Krabbe fra Hitra

* Salma fra Bremnes

– Det hele blir servert med utvalgt norsk drikke, konjakk fra Braastad og en musserende vin fra Bourgogne, «Bobler», som er spesielt produsert for det norske markedet. Spesialitetene tilberedes av kokkene Frode Alræk og Fredrik Sørensen fra Søtt+Salt i Bergen, med daglig servering av små kunststykker av norske smaker på kvelden til de besøkende, opplyser Eidis Biehler i Saveurs de Norvège.

Norsk i Frankrike

Saveurs de Norvège (Norske smaker/smakene av Norge) er et nystartet selskap som spesialiserer seg på norske og franske matspesialiteter, og markedsposisjonering i begge land.

De tre gründerne er norske, men har alle base i Frankrike, og har til sammen 50 års erfaring i det franske markedet.

Bak selskapet står Laila Thortveit, Eidis W. Biehler og Tone Flisnes Collomb-Rey. I tillegg står Anne Kathrine Odden Pichon for det administrative arbeidet i selskapet.

Firmaet har unike kontakter mot fransk distribusjon, restauranter og dagligvare. I tillegg satses det i Sveits og Italia. Saveurs de Norvège har allerede fått flere viktige norske kunder i sin portefølje.

Les mer om Saveurs de Norvège på Facebook

Norske utstillere

Det er ventet over 35 000 besøkende til utstillingen Révélations i Grand Palais like ved Champs Elysées (bygget til verdensutstillingen i 1897). Utstillingen er over hele 77 000 kvadratmeter.

Norge er hovedutstiller med 13 kunsthåndverkere til stede.

Les mer om de norske utstillerne her

– Vi gleder oss over å vise at mat også er en viktig del av håndverkstradisjonen i Norge, og å profilere Norge som en leverandør av høykvalitetsprodukter og matkunst, sier Eidis W. Biehler i Saveurs de Norvège.

Mat og kunst

– Vi ønsket å legge til rette for at den norske delen av utstillingen kunne tilby noe annerledes, og er veldig fornøyde med at de besøkende også får en smak av norske kulinariske spesialiteter, sier Rune Bjåstad ved den norske ambassaden i Paris.

"
Powered by Labrador CMS