Sven Erik Renaa (21) b

Renaa tar over serveringen på Ringve Museum

Sven Erik Renaa og Renaa Restauranter tar over driften av Ringve Museum. Renaas restaurantselskap tar over driften av både Tordenskjold Kro og selskapsvirksomheten i museets nye festsal, Victoriasalen.

Publisert

Sven Erik Renaa og Renaa Restauranter tar over serveringen på Ringve Museum. (Foto: Morten Holt)

– Vi gratulerer våre dyktige kolleger i Renaa Trondheim! De overtar driften både av Tordenskjold Kro og selskapsvirksomheten i Ringve museums flotte nye festsal, Victoriasalen. Så det blir mange nydelige bryllup og andre festligheter i Trondheim i årene som kommer. Og Stavanger, frykt ikke: Sven Erik forsvinner absolutt ikke fra byen, skrives det på Facebook-siden til Renaa Restauranter.

En løsning

– Dette synes vi er stor stas. Det var veldig viktig å få dette på plass nå, sier Ringve-direktør Peter Andreas Kjeldsberg, til Adressa.no.

Museet har vært uten matservering siden restaurantselskapet Ulvingruppen gikk konkurs tidligere i høst.

– Vår grunnlegger Victoria Backe hadde sansen for servering av god mat. Hun var den første i Trondheim som laget en museumskafé. Vi tror at dette vil gi oss et langt bedre tilbud, både innen musikk- og matkultur, sier Kjeldsberg til Adressa.no.

Lokal mat

"

– Vi kommer til å satse på god lokal mat, sier Sven Erik Renaa. (Foto: Morten Holt)

Sven Erik Renaa gleder seg til å fylle det han beskriver som fantastiske lokaler med god mat og gode opplevelser.

– Vi kommer til å satse på god lokal mat. Det er allerede booket inn en del juleselskap, så fremover vil vi by på førsteklasses julemat med de beste råvarene, sier Renaa, som representerte Norge i Bocuse d’Or i 2007 (beste fisk).

Lokale råvarer og god hjemmelaget mat

Han forteller at selskapssiden kommer til å ha et bredt utvalg med søkelys på sesong og de best tilgjengelige råvarene til enhver tid. Kroa, derimot, vil ha fokus på det hjemmekoselige, med god hjemmelaget mat.

Trønderen Renaa startet sin kjøkkenkarriere ved Britannia Hotel. I 1994 flyttet han til Oslo, der han blant annet var ansatt på Annen Etage. Etter flere år i New York, dro han tilbake til Oslo, før han flyttet til Stavanger, og begynte Gastronomisk Institutt.

Renaa Restauranter

Nå driver han Renaa Restauranter i oljehovedstaden, i tillegg til Renaa Matbaren i Trondheipå Nedre Elvehavn.

Les også: Renaa-suksess med tre konsepter

"
Powered by Labrador CMS