Hard Rock2

Ordensvakter filmer deg på byen

Oppfører du deg dårlig på Hard Rock Café i Oslo, risikerer du at ordensvaktene filmer deg med et lite kamera som de har festet til kroppen, skriver Aktuellsikkerhet.no.

Publisert

<p>Vaktsjef Stig Andreassen ved Hard Rock Cafe viser hvordan kameraet er festet til kroppen. (Foto: Even Rise)</p>

– Kameraene brukes kun i tilfeller der vi finner det helt nødvendig å skaffe bevis til eventuelle oppgjør i ettertid, uttaler vaktsjef Stig Andreassen.

Bedre hverdag

Vi opplevde et økende antall situasjoner med vold og trusler. Men etter at vi investerte i kameraene, er situasjonen blitt en annen, legger han til.

Datatilsynet sier til Aktuell Sikkerhet at de ikke er forundret over at ordensvakter har tatt i bruk bærbart kameraovervåkingsutstyr, og hevder at det helt klart faller inn under personvernlovgivningen.

En risikoutsatt yrkesgruppe

Fagsjef Runar Karlsen i NHO Service sier at ordensvakter er blant de mest risikoutsatte yrkesgrupper som finnes. Sammenlignet med første halvår i fjor, økte antall volds- og trusselepisoder mot vektere og ordensvakter med 20 prosent.

230 anmeldelser første halvår betyr at minst en vekter eller ordensvakt i gjennomsnitt rammes av vold eller alvorlige trusler hver.

Les hele saken på Aktuellsikkerhet.no

"
Powered by Labrador CMS