McDonalds Berger2

Nå får du frokost på McDonald’s i Norge

Etter en testperiode denne våren lanserer McDonald’s i Norge nå en egen frokostmeny med varme og kalde retter på flesteparten av sine restauranter. Frokostmenyen er tilgjengelig fra sju til halv ti på formiddagen.

Publisert

Nå lanserer McDonald's frokost. Her fra McDonald's på Berger nord for Oslo. (Foto: Arkiv)

– Det er en glede å lansere frokost på det norske markedet. Testperioden har vært spennende, og vi ser stor interesse for utvalget, som inkluderer etterspurte produkter som Egg McMuffin og McToast, sier Margaret Brusletto, kommunikasjonsdirektør i McDonald's Norge AS.

Frokostmenyen vil også bestå av tradisjonelle norske retter som havregrøt og sandwich med brunost.

Norske egg

Det er i dag primært kiosker, caféer og bensinstasjoner som tilbyr nordmenn frokost utenfor hjemmet. McDonald's ønsker å tilby en balansert meny der gjestene kan velge produkter med ulik ernæringsprofil, med det tilfelles at norske kvalitetsråvarer står i sentrum.

– Vi er veldig stolte av å ha samarbeidet tett med det norske landbruket i de 30 årene vi har vært i Norge, og 80 prosent av våre råvarer kommer fra norske gårdsbruk. Dette gjelder også eggene og de fleste andre produktene vi lanserer i frokostmenyen, sier Brusletto.

Hvert år besøker omtrent fem millioner nordmenn McDonald’s i Norge og frokostlanseringen er blant de største lanseringene i Norge noen sinne.

Frokost i farta

Omtrent én av fem voksne spiser ukentlig frokost et annet sted enn hjemme, for eksempel på kafé, viser Den store norske frokostundersøkelsen 2011*.

Brusletto mener derfor det er viktig at kjedene tar ansvar for å kunne tilby et bredt utvalg i hyggelige omgivelser.

– Vi ønsker å tilby våre gjester en best mulig restaurantopplevelse. Testperioden og tilbakemeldingene fra gjestene viser at frokost er etterspurt. Flere ønsker et sunt, godt og raskt frokosttilbud. Vi skal glede både de som ønsker frokost på farten og de som ønsker en rolig frokost med en god kopp kaffe, sier Brusletto.

I forbindelse med frokosten lanserer McDonald’s til uken en spesiell vekkerklokke i sin mobilapplikasjon. Gjennom «Frokostalarmen» forventer de å gi bort omtrent 70.000 Egg & Bacon McMuffin. Alt du trenger å gjøre er å stille klokken, våkne i tide og komme deg til nærmeste restaurant innen én time.

Pressemelding

* Synovate spurte Norges befolkning om deres frokostvaner på oppdrag av Opplysningskontoret for melk. Resultatet er rapporten Den store norske frokostundersøkelsen 2011

Powered by Labrador CMS